Dagen.

Idag har jag rört mej över mina begränsningar. Tyvärr! Men vad gör man? Jag vill ju oxå leva... I förmiddags va jag hos MVC på koll. Och idag slapp jag faktiskt både vågen OCH stick i fingret. Gotta love Maggan!! Allt verkade iaf bra, och lillebror låg numera på tvären nästan, lite diagonalt typ, men med bakdelen ner, som tidigare... Vilket inte gör något för mej. Men han har till vecka 35 på sej att snurra runt där inne iaf, så de är fyra veckor kvar. Vi får helt enkelt se hur han ligger då.

Efter MVC åkte vi o käkade lite, o stötte på Lisa, som satt själv o åt, så vi joinade henne :) Mycket trevligt!

Efter lunchen åkte vi till Smén o fixade lite med banken o satte in pengar åt Devin. Tror han snart har mer pengar än oss :S Haha!

Sen drog vi vidare till Engel, där vi fikade med Marika. Hon är så kul! De är bara skratt o flamms hela tiden ;) Varför kan de inte finnas fler som henne? Jorden skulle bli en sån mycke roligare plats att vistas på då... När vi fikat klart, eller ja, när Devin bestämde att vi hade fikat klart tog vi en snabbvända o checkade in nya gallerian. Den va ju... fin... Meeen vaddå? Inget märkvärdigt egentligen. Ge mej ett H&M o jag slår en frivolt! (o de vore en guldprestation o mitt skick!!)

Tyvärr har jag fått skitont av att ha rört mej så pass mycke idag :( Supertråkigt! Och de enda jag egentligen har rört mej va att gå fram o tillbaks på stan i en kvart kanske... Buhuuu! Så nu ikväll blir de ryggläge o ett bra TV program för min del. O makaronipudding ;) Nooooom!

Imorrn ska vi till fabror doktorn med Devin, och även till BVC, de är dags för vaccination igen :/ Stackars lilla Devin!! :( Hoppas han inte får feber igen bara, han som precis blivit av med den... (tror förresten att de va p.g.a att han fått tuggtänder, som vi upptäckte idag)

Ha en bra kväll allesammen! God bless you! (eller något i den stilen... :s)

Mvc imorrn!

Yepp. Imorron är de (äntligen?) dags för att nytt besök hos Mvc. Brukar inte se fram emot dessa, men den här gången vill jag faktiskt dit... Inte för att visa upp att jag slarvat som tusan med mina järntabletter (äter däremot mina kalktabletter desto bättre) utan för att få veta om lillebror fortfarande ligger i säte. Den frågan snurrar ofta i mitt huvud. Skönt att få igång en "process", om de skulle vara så. Jag vet att dom små liven kan vända sej typ närsomhelst, men ligger han fel så tänker ju inte jag vara sen med att pucha för snitt. Så de så!

Nu måste jag försöka få lite sömn. Fika med Marika väntas oxå imorrn. Me like!!

Namn... Igen...

Levi(s?)
Ja... Alternativen är många.
Texas

Vincent

Leon

Theo

Neo

Leo

Milo

Ville
Hur ska man kunna komma överens?

Gött mä fika!

Har precis gjort dagens utflykt. De blev en tripp till MM, som vanligt. Fan va tråkigt! Men vi behövde toapapper o mjölk, så vad gör man inte? Tim hittade även på 5 wienerbröd för en femma. OHH vad billigt kan tyckas... Själv stod jag o pekade på de nygrädadde wienerbröden, som kostade en femma styck (men såg hundra gånger godare ut) Fast Tim tyckte ändå att vi skulle köpa dom där lite halvtaskiga för en femma. Vilket blev precis de vi gjorde. För vi ska ju "spara pengar", som de så fint heter... Hmm...

Åkte förbi Lena på hemvägen på en kaffe, o tog då med "fyndet". Fika till kaffet har ju ingen dött av... Väl där kom även Josse förbi, o så va Millan där. Fullt hus alltså ;) O så vilket flyt, då skulle ju fikabrödet räcka, precis. Väldigt generöst av oss att bjuda hela gänget på wienerbröd kan tänkas... Men näe! Dom va sega o skitäckliga. Precis som jag anade... Lena sa att dom smakade lite som tjockpannkaka (hon menade nog de på ett negativt sätt) Dom va så äckliga att varken jag eller Lena fick i oss våra.

Så nu har vi både sparat pengar OCH käkat mindre fikabröd, vilket ger snyggare figur till sommren.

Bingo!

Coffe & Cupcake

Kvällsfika till familjelivs-surf o dread-suktning.
De är kvallitetstid de ;)

Slapphelg no 1

Yes indeed. I helgen hat vi inte gjort många knop. Vilket vi behövde... Devin är inte riktigt kry än, o Tim känner sej oxå lite krasslig. Så vi har mest varit hemma. Nu på eftermiddagen va vi till Johan o Lena en sväng o käkade tacotallrik o hade de trevligt. De är nog de mesta vi gjort utanför dessa fyra väggar i helgen :) Skönt!

Mys med pappa innan läggdags

Vi har iaf kommit en liten bit längre på Devins rum nu. Nu är de bara en vägg kvar att måla. Den gröna. Den fina. Mmm! Den längtar jag efter att måla, den kommer bli såååå fiiiiin!

De än så länge färdiga väggarna i Devins rum.

Nu ska jag försöka piggna till lite. Känner mej blä-ig o allmänt hängig. Färga håret kanske? O äta något gott. Japp, så får de bli!

Hoppas ni haft en bra helg!

Vecka 31.

Idag går jag in i vecka 31. Tiden bara springer iväg. Samtidigt som de gärna får gå liiite fortare tills det är dags... Allt är jobbigt deluxe just nu känns de som. Men de är bara att bita ihop. 70 dagar kvar. 1/4 del kvar. De är ju inte alls mycke...

Gravid vecka 31.

Barnet:
Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan. Vikt 1 800 gram.

Mamma:
Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Läs om förlossningen här till vänster. Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Källa: Vårdguiden.


Grattulationer!

Mai o Leif har precis varit här o grattat Devin. Dom va i Stockholm förra helgen, så dom kunde inte komma då. Men de gör ju inget. Devin hade ju fullt upp hela förra helgen o massor av besök. Skönt att kunna sitta i lugn o ro o prata lite faktiskt :)

Han fick ett hinkset (i brist på bättre ord) som han leker flitigt med. Han sitter på golvet o vispar i hinken för fulla muggar! Tänk att just MIN son skulle bli ett sånt bakgeni? Undrar varför... (A) Haha! Så fort han ser en skål ska han vispa i den. Rolig kille de där! ^_^

Bjuder på en till dagen ett år gammal bild.

Lillen, en vecka ung ♥

Osociala Milis.

Vi har besök. Martin, Linnea, Tova o Johanna kom hit för en stund sen (okej, typ en timme sen) med massa godis, chips o filmer. Mys! :) Så männen försöker väl kolla på en film, medan vi av de andra könet inte är lika intresserade. Dom kollar på 2012. Jag hänger inte med ett jota...

Kan bero på att jag sitter med datorn i knäet oxå. Har designat om i bloggen (som ni kanske märker? Tryck F5 annars) Jag är så osocial. Stackars gäster.

Måste nog lägga ifrån mej datorn nu...

Hej!

Header?!

Är det någon läsare som är duktig på att göra headers? De är nämligen inte jag... O min blogg behöver vårstädas o piffas upp lite. Så därför vill jag ha en ny header (bl a.)

Någon som känner sej manad?

Visslaren...

Jag sparar allt du slänger
Allt det fula som berör
det har blivit svårare att laga det du förstört
Du har blivit lättantändlig, du bränner allt du rör
Jag har blivit äldre, saknar glöd
det rår jag inte för…

Det är bara minnen för livet
och du tar allting för givet

...

Det gör ont att älska dig.

På TV4.

Sitter o kollar på tv. De är Sveriges värsta bilförare. Soooom vi skrattar!! XD Josefin o Erika är ju totalt lost. Luuuuv them! Kolla in TV4 nu! De är ett måste. En order!!

Mardrömsnatt.

Inatt har jag inte sovit många minuter. Devin har vaknat var 10:e minut i skrikit o haft sej. 40 graders feber har lilla stackarn :( Han va så varm inatt att jag blev rädd! Tim kände flera gånger på honom (för att jag trodde han va för varm), men i sömnen dock. Tack för den televerket! Han kommer inte ihåg ett jota. Som vanligt ;) Jaja. Devin överlevde iaf natten, o jag med. Vi har sovit några timmar nu på förmiddagen ist. Tyvärr tog alvedonet slut igår kväll, så vi måste in till stan o köpa mer. Segt! Vi får se hur de går. Jag kan inte vara hemma själv med Devin riktigt, eller ja, jag vågar inte. Ifall något skulle hända. Jag kan ju knappt ta mej fram själv :/

Nu ska jag koka lite gröt tror jag...

Förlossningstankar.

Tänker mycke på bebis i magen. Undrar hur han mår? O kanske allra mest hur han ligger. Jag är faktiskt jätteglad att han ligger (låg?) i säte. Nu har jag inget val. Han måste födas med kjejsarsnitt. De här är alltså något jag gått o funderat på så länge jag vetat om att vi väntar ett till barn. Förlossningen. Vill jag verkligen vara med om en till vaginal förlossning? Orkar jag de? Orkar jag riskera att gå över tiden massa igen o bli psykfall? Vågar jag chansa o hoppas att jag slipper bli igångsatt? Kommer jag ha lika ont som sist?
Dom frågorna blir ju snabbt besvarade om jag får ett KS. Men jag vill ju veta hur de känns att få en normal förlossning. En som vattnet går, man får klocka värkar, skynda upp till förlossningen osv osv. Men de är ju inget som säger att de säkert blir så den här gången heller tyvärr.
Men om nu lillebror ligger kvar som han gjorde förra veckan, i säte, så slipper jag ju tänka mer på dom där jobbiga frågorna. Jag slipper väga för o nackdelar en gång till. (vilket jag redan gjort typ 100ggr) Någon annan väljer åt mej. Så smidigt. Så bra!

Men nu kommer oron ist. Oron över att han kan ha vänt sej, eller vänder sej tills det är dags. Jag vill inte att han ska vända sej. Jag vill inte bli tvungen att välja o forstätta fundera på om/hur/vad/kanske... För jag kommer ingen vart.

Så håll tummen för mej/oss den 14:e april, då nästa ultraljud är, då vi ser om han vänt sej eller inte.
Och snälla döm mej inte för att jag vill ha ett KS. Jag har iaf varit med om en vaginal förlossning, o vet vad de handlar om. Jag är inte rädd på så vis. Jag är ingen fegis som bara vill ha ett snitt för att det är "den lätta vägen". (vilket det ibland inte ens är...)

Tack för mej!

Emo.

Ikväll är jag lite emo. Emotionell alltså... Tänker mycke. Som vanligt. Fast lite djupare. Så för att få bot på de hela tänkte jag skriva av mej lite. Men inte här. De går ju icke. Fel folk läser. Klagar. Misstolkar. Jag behöver skriva precis vad som föresgår i mitt huvud. Utan krussiduller. Bara mina egna tankar och ord. Så därför finns nu en lösenordsskyddad sida av "Milis Värld".

I övrigt då?! Nja... Jag kom aldrig iväg till kuratorn i morse. Kom inte ur sängen :/ Ingen bra dag att missa ett samtal på känner jag. Men vad gör man?! Annars har vi bara varit hemma o tagit de lugnt idag. För lugnt tycker jag. Men sånna dagar behövs ju... Skulle ha fikat med Ellie, men de vart för sent för de, så vi ska ta en förmiddagskaffe imorrn ist :)

Livet kring spisen.

Idag har jag gjort ungefär lika mycke som igår. Alltså nada! Bara lagat mat. God mat dock. Först pannkaka, sen tacopaj nu ikväll. Sååå gott :) De är iaf nånting jag klarar av. Laga mat. Tror de är därför jag lägger ner lite extra tid vid spisen now a days. Haha! Mitt liv kretsar kring spisen. Bra...

Vi har iaf varit en sväng till Smedjebacken idag, o hälsat på familjen Alatalo. Kollat in hur Tims gamla fiskar fick de i sitt nya, lite större akvarie. O dom såg ut att trivas. :)

Måste nog gå o lägga mej snart. Mitt huvud håller på o sprängas (typ) o hjärnan rinner ut genom näsan varje gång jag böjer mej ner. Jag är förkyld med andra ord. Lovely!! Och imorron bitti måste jag upp tidigt tidigt. Ska till kuratorn igen. Jag viiiiill inteeeee! Jag vill sova!!! *Milis, 3 år*

Tänk på mej imorron bitti när ni ligger där i era sköna sängar.
(usch, de där lät lite snuskigt, men tolka de som ni vill...)

Brunch...

Hej hopp! Står här i köket o steker lite pannkakor till frukost. Fast nu är de väl dags för lunch. Så då får de väl heta brunch då. Men de funkar väl de med antar jag? ;)

Gott äre iaf!

Dagen o Namnprat

Happ. Idag har jag inte gjort många knop. Suttit mest. Legat lite. Suttit lite till. Tråkigt, men vad gör man? Martin, Linnea o barnen kom hit en sväng på kvällen o snodde med sej Tims fula fiskar (Tack Martin!!) O barnen lekte o härjade på som vanligt. Eller kanske lite värre än vanligt idag? Jaja. Livat va de iaf :)

Jag o Tim har pratat namn idag. Alltså vad lillebror ska heta. Linnea undrade oxå. Johanna hade James som förslag. De va ju vettigt, för att vara ett förslag från en 4 åring... Men njaa, jag vet inte. De känns som att han aldrig kommer att få något namn. Jag har ju som vanligt massa namn som jag kan tänka mej, men Tim... NÄÄÄÄ! Jag frågade honom tidigare idag vad lillebror skulle heta om Tim fick välja vilket namn han ville. O inte ens då kom han med något förslag. Sabla karl!! :p Jag får väl namnge honom själv då.

Har ni några bra namnförslag? Dom ska passa bra ihop med Devin, alltså inga svensson-namn, som Erik o Rasmus o sånna ;)

Impuls Milis.

Jag råkade köpa ett par skor nyss. Bara sådär... Haha! Tim satt o kikade på tradera efter hyffsat billiga converse åt mej. O så hittade han på en auktion som skulle gå ut 10 minuter senare. De va en sån där auktion som man själv får bestämma färg o storlek själv. Så jag slog till, lie sådär impulsivt. Fyllde i ett ramdom bud när de va en minut kvar, o vips, så va dom mina. För "bara" 452kr. Score! ;) Nu återstår bara de svåra valet att välja färg...

Wish me luck.

Devin 1 år, del 2.

Idag (söndag) har vi firat Devin med nära o kära, för alla kunde ju såklart inte få plats o fira på samma gång. Så idag kom först Johan, Lena o Charlie o firade. Tätt därefter kom Martin o Linnea, Tova o Johanna. Kul kul :) Devin fick en skitdryg (men rolig) dinosaurie av de sistnämda. (tack för den Linnea, haha, ni får igen i augusti)
Och efter ytterligare ett tag kom även Niclas o Ellie o Lucas hit för att fira :) Så de va fullt hus här ett tag. Massa barn o illalåtande leksaker. Precis som de ska vara :)

Jag tror o hoppas att Devin har haft en lika bra dag idag som igår, för de hade iaf vi :) Vi fick då lägga en lika trött, men nöjd, liten kille ikväll med...


Devin 1 år!!!

Igår fyllde allas våran älskade Devin ett år! Tänk att ett år redan gått? Imponerande... :) Och jag älskar honom bara mer o mer för varje dag som går ♥ Tänk vad mycke jag kommer älska honom när han är 20! Haha!

Igår slog Devin upp sina blå kl 04:50, precis det klockslaget han är född på. Och han ville verkligen inte somna om, han SKULLE upp. Så de va bara att masa sej upp o påbörja födelsedagen ;) 05:30 satt vi i köket, hela lilla familjen, o öppnade paket. Devin va piggare än nånsin, så jag o Tim la oss i varsin soffa o kollade på Sveriges Värsta Bilförare som vi spelat in tidigare i veckan. Devin lekte runt med sina leksaker. Nöjd kille!

Senare på morgonen åkte Tim o Devin in till stan i handlade lite frukost (de glömdes bort när alla kalasgrejer inhandlades) O de va t.o.m så vi fick vänta på att någon affär skulle öppna, vilket aldrig hänt tror jag. Haha! Själv gick jag o la mej igen, jag hade så ont, o behövde vila kroppen inför dagen.

Vid 13 kom första "gruppen" med kalasfolk. De va pappa, Fia, Line, Cim, Tamina o farmor o farfar. Fullt hus med andra ord :) Devin fick äta tårta o fika för första gången. Men han ville inte ha något. Knasiga barn! Varken tårta eller muffin (han slängde iväg muffinsen han har på bilden strax efter bilden togs, haha) Han fick massa fina presenter oxå! Bl a en Nalle Puh som man kan rida o studsa på. Skitrolig! Devin älskar ju att hoppa! :D

Kl 16 kom Tims släkt. Bestående av hans pappa, Mona, Mickis, Mats, Frida o hans mormor o morfar. Fast då började Devin bli trött (vilket va ganska förståeligt) Så de vart lite grinigt. Men han höll ut till 17 iaf innan han slocknade en sväng. O mitt i allt de kom även min moster, Pia :) Så vi väckte Devin när han hade fått sova en halvtimme, dels för att Pia skulle få träffa födelsedagsbarnet, o dels för att han annars inte skulle somna i tid för natten sen. När Devin piggnat till lite byggde dom med klossarna han fick av Pia (Devin rev dock mest, hihi)

Ända till kl 20 höll lillkillen ut, sen somnade han ganska ovaggad. ;) Vi andra (jag, Tim, Mickis, Mats o Frida) grillade o åt jättegod mat o hade en jättetrevlig kväll o bara tog de lugnt. O Devin sov så gott så ;)

Tack alla ni som varit med o firat Devins första födelsedag! ♥

Förberedelser!

Hela dagen idag har i stort sett gått till att förbereda morgondagen. Devins ettårsdag! Heeelt sjukt vad tiden går fort :) Nu precis för ett år sen låg jag i Falun o hade så ont så jag inte ens kunde prata. (nu skrämmer jag väl inte upp er gravida alls va?? Haha!) Men jag väntade på epiduralen då har jag för mej...

Så idag har vi handlat ballonger o tårtgrejor o annat fika. Handlat presenter åt Frida har vi oxå gjort (hon fyller oxå år imorrn ^^ Precis som en av mina bästaste barndomsvänner, Marika <3)

Jag har bakat en massa muffins, Mickis har jagat Devin o lagt pärlplattor o Tim har pysslat med Devins rum. Vilket teamwork va? Grymt tråkigt att jag inte får/kan göra så mycke som jag skulle vilja. Jag får sån ångest över de! Men jag måste lyssna på min kropp, för allas skull! InvalidisMilis, that's me!

Snart ska jag nog börja med en tårta eller två, så jag slipper göra de imorrn... De blir 3 tårtor totalt i helgen att göra. Huhh!! Meeen de är ju bara kul. Tror jag.

Yes! That's all for now. Skriver nog några rader imorrn. Hujj!

Ost- o skinkpaj.

Gjorde som sagt en ost- o skinkpaj nu ikväll. Och jisses så gott de blev :) Tyvärr orkade jag inte göra en sallad till, så de fick bara bli paj, rätt o slätt. Men de va ju gott ändå. O mättande. Så jag lägger upp receptet här, ifall någon mer vill testa. (vilket ni borde!!) Bilder på mästervärket togs inte. Sorry! Använd fantasin.

Pajskal:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g kylskåpskallt smör
1-2 msk iskallt vatten
Fyllning:
2 dl riven ost
2 dl strimlad skinka
4 ägg
4 dl mjölk
salt och malen svartpeppar

3 1 125 1-2 2 2 4 4

1. Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare och kör på full fart i 5–6 sekunder. Häll i det kalla vattnet och kör tills det blir en degboll. Ta upp degen och lägg i en plastpåse, låt den vila i kylskåp i 1 timme.

2. Sätt ugnen på 200° och smörj en pajform. Kavla ut degen och tryck ut den i formen, förgrädda pajskalet i 10–15 minuter.

3. Lägg i strimlad skinka och riven ost. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och svartpeppar. Häll blandningen över osten och skinkan och grädda pajen i ca 40 minuter, tills äggen har stelnat.

Jag skippade dock de där med att använda matberedare, de går ju lika bra att knåda för hand... O så sket jag i kylskåpet. Dock inte bokstavligen, moahaha! Degen fick kanske stå i kylen en kvart, ist för en timme, vilket oxå funkade bra...

Enjoy!


Laga mat.

Nu ska jag försöka mej på att laga ost- o skinkpaj. Har aldrig provat förut, så wish me luck!
Lägger upp receptet om den blev god ;)

Falun igår.

Orkade inte skriva igår, så de får bli idag ist. Snälla slå mej inte!

Igår åkte alltså jag, Tim, Mickis o Devin till Falun. Jag o Tim fick träffa någon överläkare som först pratade lite med oss, o sen gjorde ultraljudet. Allt såg bra ut :) *pustar ut* Hon gjorde en viktupskattning, mätte flödet i navelsträngen o kollade hur mycke fostervatten som fanns. Ganska imponerande hur man kan göra allt de där egentligen. Han väger iaf 1350 g just nu, vilket tydligen ska vara normalt vid denna tid. Varken för stor eller för liten. Skönt! De enda "mindre bra" va att han ligger i säte. Han sitter alltså i min mage, men rumpan ner mot "utgångshålet", och dom ska ju komma ut med huvet först, så de va ju lite halvbra. Eller ja, han kan ju självklart vända sej innan han ska ut, än finns de lite plats kvar. Men vänder han sej inte så blir de snitt (dansar happydance)

Vi ska tillbaks dit igen för ytterligare ett UL om fyra veckor. Alltså den 14:e April. Vilken är min o Tims 4 års dag. Vet inte vad jag tycker om de. Skönt att inte bara sitta hemma o uggla den dagen, men orka åka till Falun av alla ställen? Falu lasarett dessutom. Mja. De blir nog bra...

Efter de åkte vi o käkade pizzabuffé, o sen till Kupolen en snabbis. Kikade på Panduro o på lite leksaker till Devin. Måste komma på vad vi ska köpa åt honom. Han ska ju iofs få sitt rum, o så har han ju fått sin nya vagn, men de vore ju skoj att ge honom paket på morgonen :)

Jag drack även en chailatte för första gången ever. Har känt länge att jag velat testa de. Den smakade väl okej, men inget jag skulle vilja dricka ist för kaffe. För sött för mej. Tacka vet jag vårat vanliga chaite vi har här hemma!

Ha en fin dag alla läsare! De ska jag. Jag ska till doktorn snart...

.

Dilemma.

Tillväxt UL imorrn!

Imorron bitti åker vi tidigt (okej runt 9) till Falun förresten. Tror inte jag skrivit de någonstans... Vi ska på tillväxt ultraljud. Jag är skitnervös över att dom ska hitta något nytt "fel" eller liknande. De är ju så de blivit varje gång vi hittils har träffat läkare o gjort UL. Så jag kommer nog inte kunna sova speciellt bra i natt :/ Men vi håller tummarna iaf. Hoppas allt ser bra ut, o att han växer som han ska (och inte FÖR mycke)

Jag är livrädd för att han ska bli för stor. Precis som med Devin... Fast han vägde "bara" 3900g, fast jag gick över 16 dagar. Mja. Vi får se vad dom säger.

Nu ska jag försöka sova. Devin verkar ha en skitnatt tyvärr. De hjälper ju inte direkt...

Step by Step!

Idag har varit en kul dag. (typ) Eller vad skriver man egentligen? Har haft massa fint besök o sånt... Först av Ellie o Lucas. Roligt för Devin att ha någon att leka med (och för mej att tjåla skit med, hoho!) O när dom åkte hem kom Karolin o hälsade på. Vi bakade. Surprise! ;) Muffins med bitar av vit choklad i. Tyvärr har jag min muffinplåt hos pappa, så alla muffinsen flöt ut o blev fucked up. MEN goda!

O så till de kanske roligaste av allt: Devin har gått idag! :) Så jäkla glad o stolt jag är! Först har han stått själv o gått något steg när vi va hemma, av egen vilja. Annars brukar vi ju försöka få honom att gå mellan oss, o ställa honom på golvet o så, vilket inte brukar funka någe vidare. Men idag när vi satt o fikade hos Lena gick Devin faktiskt. Han gick hela 4 steg. O alla fyra vart lika förvånade tror jag. Haha! Både jag, Tim, Lena o Devin. Och när han kom på sej sjäv med att han faktiskt gick så blev han så glad att han började hoppa o studsa. Haha! Så himla gulligt. Efter de fick han inte riktigt tillbaks balansen, så han satte sej. Sen gick han något steg hela tiden när vi va där. Jättekul!

Får se om vi får en ettåring som kan gå på lördag? :)

Mickis o annat...

Idag kom Mickis till stan igen. Bara sådär. Igen! :) Vi bara gillart. Hon sitter i samma soffa som mej just nu. Wooooooow! O hon stannar ända till lördag, ja, inte i samma soffa då, men i stan. De gillas mer!

(good times!)
Annars har vi varit på besök i Silfhyttan på eftermiddagen idag o hälsat på Björn o Ullis. Alltid lika kul! Fick lite skvaller från Tims jobb oxå. Hoho! Han har ju inte jobbat på två veckor nu, då jag knappt kan röra mej emellanåt...

Fint väder har vi oxå, men de har väl hela landet I guess...

Jag vill fortfarande till Örebro den 30:e på kent, KAN INGEN FÖLJA MEEEEED???

Hej!

Smart, smartare, Tim.

Konversation nyss, i köket...

Jag: Jag drar ur din mobilladdare, är de okej?
Tim: Ja, men du får sätta tillbaks den på en gång igen.
Jag: Varför då? (o pekar på mobilen han har I HANDEN, o inte i laddaren)

Mys!

Söndag idag?

Känns som vilken dag som helst. Fast ändå söndag. Kanske är de så att alla dagar känns som söndagar nu för tiden!? Ja, så är de nog...

Idag har jag (vi) inte gjort någe märkvärdigt, lite som vanligt med andra ord... Devin vaknade, vi vaknade. Tim gick upp med honom, jag låg kvar. Precis som alla andra dagar. Gick runt o slappade här hemma till 15, så vi drog in till Ludvika en sväng o fikade med Maria på Engel. Väry najs! (Y) Väl där började lilleman av någon anledning att klappa händerna, bara sådär. Han har aldrig gjort de förut. Snacka om att jag blev paff! Och STOLT ;) Tappade hakan där för en stund, men hittade på den igen ganska snabbt.

Dagens happening kanske!? Haha!

Nu sitter jag o väntar på Tim, som har åkt o köpt pizza till oss. Vi hade inte den maten hemma som frun ville ha. Buhu! Näe, riktigt så går de väl inte till... Men skulle jag bli tvungen att äta makaroner en gång till idag skulle jag spy.

Så pizzaätning o Ballar av stål är de som kvällen har att erbjuda. Devin somnade 19:30 ikväll, så här är de lugna gatan :)

Tjing tjing!

Min snälla vackra underbara sambo får stå för bilden idag.
(idag har vi f.ö  varit förlovade i 3,5år, men de vet han nog inte ens själv om, haha)

Grillpremiären!

Igår kom Tims bror Mats o hans blivande fru Frida hit på middag. Grillade för första gången i år. Först fick Tim skotta fram grillen ur 1 meter snö, men sen gick allt bra ;) Vi grillade fläskfilé o kycklingfilé, o till de hade vi potatisgratäng, vitlössås o en smarrig sallad. Supergott va de, OCH trevligt. Bingo! ;D

Sen vart jag o Frida fast vid datorn o letade efter roliga converse på nätet. De finns ju massa massa fina på converse egna hemsida, från USA. Men dom skickar tyvärr inte world wide. Fuckers!! ;p Hittade ju jättefina (OCH billiga) skor. Så nu gråter mitt hjärta lite... </3 Men jag fyndade ett par converse till Devin iaf, för 4kr på tradera. Snacka om flyt ;)

Nu ska jag klä på mej (kommer precis ut ur duschen) o sen ska jag äta lite snabbt, o sen in till stan för en fika med Maria. Min personliga chaufför följer såklart med, och avkomman.

Skriver mer sen. Måste ju skryta om Devin som jag skrev i förrgår.

Glad mammaMilis!

Imorron (idag då... sluta klaga) ska jag skryta lite om Devin.
Han är den bästaste bebisen som finns tror jag! ♥


Först ska jag sova lite.

Tamina 16 vårar!

Idag har vi grattat världens bästa mellanlillasyster (bra ord va?) Tamina, som idag fyller 16 år! Time files! För 16 år sen va jag o Cim hos Taminas mammas föräldrar o väntade på att hon skulle ploppa ut. Och som vi dansade o blev glada när vi fick samtalet om att hon kommit till världen ♥ Älskar dej Tatta!!

Lite bilder från kalaset:









Sjukling?

Då har man klarat av halva dagen...

På förmiddagen va vi till Maggan (min BM) O hon sa att jag borde bli sjukskriven, så de är väl de jag siktar på just nu. Vilket mål va? Haha! Blodvärdet sög fortfarande, hade 114 (överraskning...) o jag är yr som en höna. Men men. Synd o klaga, finns folk som har de värre. Lillens hjärtljud lät bra iaf, o de är väl nästan huvudsaken? 149 slag i minuten har jag för mej... Jag ska även börja gå hos en sjukgymnast, o få kryckor. Vilken befrielse de kommer bli :) I'll be able to walk again :D Ett poäng till Milis!

Strax efter vi kom hem kom Maria o Göran, med tillhörande barn. Devins tremänningar (?) tror jag de blir. Dom lekte iaf lite med varandra, vilket är skoj. Vi ska hem till dom imorrn igen o hjälpa Göran att flytta hans akvarie o käka god mat. Me like! ;)

Nu ska jag laga lite mat, o TIM ska baka kladdkakemuffins. Den ni! Haha! Dom ska med till Taminas kalas, som vi ska på senare idag. Hoppas hon blir glad...

Huj!

Goooood morning!

Pretty please...


Näe, nu ska jag åka till MVC för lite koll, o sen fort hem igen, för vi väntar besök. Tims kusin med "man" o barn kommer hit o hälsar på. Snor med sej en TV gör dom oxå. Göttans!!

Vi höres va?

*idag är ingen vanlig dag, för de är Tattas födelsedag, hurra hurra hurra*

Dessa barnvagnar...

För exakt en vecka sen köpte vi en sittvagn till Devin. En Brio Race. Den såg ju fin ut, o priset va ju skiiitbra (tyckte jag då) 350kr kostade den. O de va ju wow, för alla andra Brio Race kostade ju minst 700kr på Blocket. Åhh vad jag är bra på att fynda sa jag till mej själv o klappade mej på huvudet. I Ludvika fanns den oxå, ska tilläggas. Inte illa!

Vi köpte alltså den. Och när vi provkörde den när vi kom hem uptäckte vi den ena bristen efter den andra... Först va de ju så att de fanns ingen sele i den. O de är ILLA! Försök få en (snart) ettåring att sitta still i en vagn. Går icke! Och när vi dagen efter skulle åka o shoppa (vi hade ju trots allt köpt en ny, smidigare vagn att gå i affärer med) upptäckte vi att den inte hade någon varukorg. Vart ska man då lägga sina jackor, o allt man handlar? De blev till att bära grejerna... Jag svor. Jag fick dessutom ont i axlarna av att putta runt på den där vagnen. Vet inte om jag är för kort för att ha en Brio??

Behöver jag säga mer än: Skitvagn! (O nej, de va inget fynd Milis!)

Så nu har jag haft koll dagligen på Blocket efter ytterligare en sittvagn. Har nog suttit någon timme varje dag tror jag. *piiinsamt* Letat efter fynd, eller en vagn som vi vill ha, för ett vettigt pris helt enkelt.

I lördags (eller va de söndags?) hittade jag ett fynd. En skitfin jogger (alltså en sittvagn med tre hjul) i Borlänge, för ynka 300kr! Jag höll på att trilla baklänges! De va för bra för att vara sant. 3 extrahjul hade den, o va inköpt 2009. De va så billigt så jag vågade inte ens ringa, ifall dom skulle råkat skriva ut fel pris i annonsen. Jag bad Tim ringa. Vilket han skulle. "Om en liten stund", som han sa. O den där lilla stunden blev till många stunder. Mina nerver dansade squaredance. Jag va så ivrig. Äntligen skulle jag få köpa mitt fynd! Efter en timme bestämde sej Tim för att ringa. Men efter en timme fanns inte annonsen kvar. Gissa vem som blev upprörd? MILIS!!! (okej, lite föööör upprörd. Jag grät lite...)

De här med barnvagnar är alltså blodigt allvar. Seriously! De är en kamp på liv o död, att hitta den perfekta barnvagnen helt enkelt...

Men så idag, kom den där dagen. Utan att jag själv visste om det. Så fort jag ätit upp min frukost satte jag på datorn o gick ut på Blocket o kollade efter en vagn. (som alla andra dagar...) Jag hittade en fin Emmaljunga Scooter från 08, en svart o blå-turkos aktig (den finaste färgen enligt mej, förutom lime) O okej pris hade den oxå, 1200kr. Inte så farligt för en vagn såg ut att vara en "lågmilare". Men jag letade hur som helst vidare. I någon timme till. (haha) För jag ville ju inte ha en Scooter, dom är ju så stora o klumpiga (egentligen inte, men ändå) Jag va mer ute efter en liten, smidig vagn. Som jag säkerligen inte ens skulle at mej fram i all denna slask. Jättebra!

Men efter några timmar berättade jag iaf för Timpen om vad jag hittat, o han tyckte att Scootern lät som en bra idé. Så han fick ringa till säljaren o höra om vi kunde komma förbi o kika på den. (dom bodde i Fagersta, vilket är 4 mil härifrån)

Väl där va de ju inget snack om saken, vi hade hittat våran vagn. (Devins egentligen, men de vart ju en seger för mej med) Den va jättefräsh, inte en skråma nånstans. O så hade den ju inte gått långt alls. 1000kr fick vi ge för den. Even better!! ;)

Så nu är jag (jag menar Devin) nöjd! Nu ska jag ta en Blocket-paus. Men bara till sommaren, för då är de dags för en tvillingvagn. Men de blir en helt annan historia...


Provsitter

NÖJD!

Hemskheter.

Sänder alla mina tankar till mina fina vänner Martin o Linnea idag.
Tycker fruktansvärt synd om er, o jag kan inte ens föreställa mej hur de ska kännas för er.

Förlåt Åxy att jag sa att du lät som en gris i söndags...

Hoppas de finns många bollar att jaga o skälla på i himlen!

RLS & nattning.

Sitter uppe än. Har restless legs. Hata hata! Jag önskar verkligen att de fanns något man kunde göra åt de. Och de gör de ju, såklart, men INTE när man är gravid. (då jag behöver medicin som bäst) Fucked up! Just nu ligger jag vaken med kramper o ryckningar i benen i mellan 2-3 timmar VARJE NATT innan jag tillslut somnar av utmattning. Vad gör man? Hjälp mej!

I övrigt har vi börjat med att lägga Devin i hans säng idag (ikväll då...) Vi är så trötta på att behöva ligga o brottas med honom i 30 minuter innan han ger sej, o somnar. (då i våran säng) De är ohållbart o dumt. Pojken är ju snart ett år. Dags att somna själv. Även om de gör ont i mammahjärtat av att han får somna ensam, o är ledsen. De blir bäst för oss alla om han lär sej att somna själv i sin egen säng. Så ikväll gjorde vi första försöket. Han tog de bättre än väntat tycker jag. Vi fick gå upp till honom tre gånger o lägga ner honom (han stod upp o skulle minnsan inte sova) Så efter ca 40 minuter hade han gett upp, o sov som en stock. Hoppas de går lika "lätt" imorrn med... Vi får se...

Nu ska jag ta en snabbdusch, o sen försöka sova lite...

Moahaha!

Nuni! Nu har Milis tänkt till... Igen! Haha!

Jag har skapat en ny facebookgrupp. (mmm, jag tog tillbaka min FB) Den kommer bli stoooor. De känner jag på mej! De MÅSTE finnas fler som hamnat i min situation. Eller ja, situation o situation...

Jag har alltså skapat: IPHONE STAL MIN POJKVÄN!

Jag veeeet att du vill gå med. Gör de! Även om kanske inte just din pojkvän har en Iphone, så tänk på oss andra utsatta. ;)

Over and out!


Skor!

Men alltså... TITTA VAD JAG HAR HITTAT!!

Converse i storlek 22, med Space Invaders tryck! Åhhhh, ge mej! (Eller ja, ge Devin!!)

Svammel deluxe?!

Det här inlägget är de nog ingen som kommer förstå sej på, o de är inte meningen att någon ska heller. Så egentligen är det bara att ignorera. Jag behöver bara skriva av mej, på mitt egna, lite säregna sätt. Vädra tankar. Lufta hjärnan. You know... Och förstår någon vad de handlar om så är ju inte de hela världen heller.

Men jag undrar... Eller ja. Jag tänker mycke. På hur allt har varit. Hur allt skulle kunna ha varit just nu. Våren är snart på väg. Eller ja, den ÄR på väg. Då kommer väl många känslor fram antar jag. Man tinar jussom... Precis som allt annat. Själv förknippar jag våren med sköna promenader o kaffe i solen. Bland annat. Men det är några saker som bara är sådär självklara när de gäller denna tid på året för mej.

Förra våren va jag ute o gick ganska mycket. I år: not so much. Vilket har sina förklaringar.
Drack kaffe gjorde jag oxå. Typ varje dag. Fast de har väl egentligen inte förändrats...

Snart är de ett år sen Devin föddes. Han fyller år. Har sin första födelsedag. De är stort! Jag kan knappt fatta de själv. Våran lilla bebis blir stor! Tyckte nyss han va sådär liten o hjälplös o bara låg o såg på... Nu är de han som står för underhållningen, o vi som ser på. Ett år går så sjukt fort. O snart har vi en till skatt. Om cirkus 86 dagar faktiskt. Bara en sån sak...

Jag skulle egentligen bara kunna skriva "rakt ut":
Hur tänker du? Tänker du alls? Finns jag? Finns Devin? Vad är din plan? Ingen?

Jag har fruktansvärt ont. Ont i hela kroppen faktiskt. Men kanske allra mest i själen. Något fattas. Eller gör de? Är de såhär de ska vara? Är de såhär de kommer vara i framtiden?

Jag önskar att jag visste. Fast egentligen kanske jag inte vill veta. Jag vet inte. Men att leva i ovisshet är värre än att veta. Även om verkligheten gör ont. Ovissheten gör ondare.

Eller?

Många, många frågor. Få svar. Inga svar.

Kärlek!

I love you more than life itself! ♥


Igår.

Inlägget jag skrev igår (om lillebror) gav ju bra respons. Tack för alla snälla rara komentarer!

Tanken med inlägget va att de som undrat o varit nyfikna, men kanske inte vågat fråga, skulle få veta. Och även för dom som kanske trott att de vet, men hade helt fel. O för dom som kanske inte alls visste något. Att informera helt enkelt. Och förvarna.

För de känns nästan som ett måste. Jag vet att min blogg inte når ut till alla "anhöriga", o alla som borde veta något. Men de finns iaf ganska många som läser, vilket jag är tacksam för.

Jag vill inte att folk ska prata bakom ryggen när det gäller det här, o honom. Och speciellt inte när han kommit. Jag vet att vissa kommer bli chockade, kanske t.o.m stötta av hans utseende. (nu tänker jag allt på en vanlig dag på stan) De går inte att komma ifrån. Men det jag vill är alla våra vänner o anhöriga ska veta i förväg, så att det ska slippas pekas o viska.

Ta mej på rätt sätt! Jag vill bara bespara en massa "lidande". Både för oss, lillebror och er andra där ute.

Jag kanske tänker för mycke, men de får ni stå ut med ;)

Grattis all women!

Idag känner jag två stycken som fyller år. Det skiljer 85 år mellan dom. Inte illa pinkat ;)
Det lilla yrvädret Tova fyller 3 år idag. Jag sa till Martin o Linnea att snart börjar hon skolan, o att dom BÖR känna sej gamla. Mina barn har ju mååååånga år kvar *visslar*

Min gammelfarmor fyller oxå år idag. Hela 88 (!!!) år. De är stort! Hoppas hon fått en fin födelsedag.
Du finns i mina tankar Ingrid!

O så är de ju alla kvinnors dag idag... Internationella kvinnodagen.
Hoppas alla män varit extra snälla mot sina kvinnor idag. (fast de borde ni ju vara varje dag!!!)
Själv har jag fått äran att laga mat. Två gånger. Tack älskling! ♥

Om lillebror.

Har inte skrivit så mycket om lillebror, o hans missbildning. Kanske för att jag inte velat, eller orkat, haft tid eller något liknande. Men idag känner jag mej redo. Han har alltså läpp- o käkspalt, o troligtvis också gomspalt. Förkortas som LKG spalt. Varje år föds ca 200 barn med någon sorts LKG, vilket blir 1/500 födda med spalt.


Bilder lånade från google.

Det finns olika "stora" spalter, vissa har bara som en liten spricka i läppen, medan andra kan sakna stora delar av den. Vi vet inte hur bred spalt våran son har än, och kommer troligtvis inte att få veta de innan han föds. Men hans spalt sitter på vänster sida av näsan iaf. Och att den innefattar både läppen o käken.

Han kommer inte kunna ammas, utan måste äta ur en speciell flaska. Och när han är ca 1 vecka kommer vi att få åka till Uppsala med honom för första gången. Där ska de undersöka honom, o kolla hur allt ser ut o planera inför operationerna som kommer att bli. Vi får även träffa alla (?) i deras LKG team. (dom har ett team på Akademiska som bara pysslar med "spaltbarn")

Första operationen kommer att ske kring 3 månaders ålder, o då kommer de att sluta läppen.
Andra operationen kommer att ske mellan 6-9 månader, OM han har gomspalt. Då kommer de operera mjuka gommen. (bakre delen av gommen)
Tredje operationen kommer att ske kring 2 år, och blir då hårda gommen (den biten av gommen som sitter närmast käken)
Käken kommer inte att opereras förrän dom permanenta tänderna har kommit (om jag fattat allt rätt) Vilket är runt 8-10 år. Då kommer de att ta ben från höften. Alltså en bentrasplantation (stavning?!)

De är väl de vi vet. Och efter sista besöket i Uppsala känns allt lite bättre. Det känns alltid bättre av att veta saker, än att gå o spekulera o måla upp saker större än vad de kanske är. (vilket är ganska vanligt)

Visst kommer allt bli jobbigt o kämpigt ett tag. Men de känns skönt att veta att han kommer vara i goda händer, och bli helt återställd. Vi kommer att ha kontakt o träffa dom i teamet med jämna mellanrum tills lillebror blir 19 år.


Bilder på lillebror från 3D ultraljudet. Ganska suddiga, men de blev så för han ville inte riktigt ligga still.

Självömkan.

Ibland är de förbannat synd om mej. Iallafall om man frågar mej själv då.

Ont har jag. Så inni hellsike.

Vill gråta. Vilket händer ganska ofta.

Bit ihop din lilla mes! De finns folk som har de värre än dej!
Dom är döda.

Nu vill jag snart inte vara med längre.
Jag tillbaks mitt liv. Nu.

Dåligt humör? Jag? Nej. Jag tycker bara synd om mej själv.

Skrämseltaktik?

Happ. Vad gör man en dag som denna? Mina pojkar sover än. Själv har jag varit vaken allt för länge redan. 07:30 stod alarmet på imorse. HUVVA LIGEN!! Men jag skulle vara på MVC innan 9, så de va bara att bita ihop. Messade moster o frågade om hon hade nå morgonkaffe, men icke! Tror hon sover... Som de flesta verkar göra...

Fint väder. Jovars. Synd att man inte kan gå ut o ta vara på solen. Vill verkligen gå ut o ta en promenad...

Åkte förbi Coop på vägen hem o köpte med mej lite god frukost till Tim. Ostfrallor o risifrutti. Noooom! Hoppas han blir glad!

Kaffe hos svärmor har jag oxå hunnit med idag. Hurtigt värre!

Nu sitter jag i snuttar på ett glas multivitaminjuice. O såhär skrämmande KAN de se ut:
(mest för att uppdatera ny hårfärg oxå... Osminkad o läskig.)



...

Forgive them, even if they are not sorry...

Dansa dansa.

Skitiga kläder. Skitigt hår. Jag i ett nötskal idag. Jag har en massa massa saker jag vill göra idag, men min kropp skriker NAAAAJJ! Jag kommer bli en mumie innan denna graviditet är över. Igår gick jag från lasarettet till Tims bror, som bor ca 5 minuter därifrån. Min kropp ville döda mej efteråt. De är fan hemskt. Jag kan väl snart inte röra mej alls. Rullstol nästa?

Idag ska jag försöka gå en sväng på stan iaf, o ta en fika med Maria o mina gossar. Sen till Dollar o köpa nya strumpor till Devin. Han halksockor tappar ju "greppet" efter en stunds användning, så de är dags för nya. Tror inte de är många dagar kvar innan han går själv nu. Han står o plockar med saker utan att hålla i sej, o ska gå från saker utan att vi håller i honom. Han tar något steg om dagen nu :) Roligt att se!

Näe, nu väntar duschen. Kan ju inte gå runt såhär bland folk...

Funderar en massa.

Igår va vi på fest. Då kom bebis upp, o allt tillhörande honom. (ofc) O då va de en människa som antog att vi inte tänker så mycke på honom, om hur han kommer att "bli", så att säga. Vad tror folk? Jag svarade att jag tänker på honom varje dag. Hela tiden. Människan blev nästan chockad.

Varför?
Varför skulle de vara så konstigt?

(Ursäkta om du läser detta, men jag är tvungen att vädra mina känslor kring detta)

Vissa människor beter sej som att det vi och våran kommande son har framför oss är en baggis. De är inget att bry sej om. De är ju bara ett liten skönhetsmiss. (VA?) Medan andra tar de för hårt istället o kommer fram o kramar om en o grinar, precis som att han vore döende.

Det känns faktiskt inte som att de är många som egentligen förstår hur de verkligen är, o hur vi känner. Kanske är de så att vi själva inte ens vet... Svårt att säga.

Men jag tänker göra allt jag kan för att få folk att förstå hur jag känner. Hur nu de ska gå till. O även att få förståelse för hur allt kommer bli, o se ut i framtiden.

Men inte ikväll. Inte inatt.

Vi tar de någon annan dag.

På återskrivande....

RSS 2.0