Ost- o skinkpaj.
Pajskal:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g kylskåpskallt smör
1-2 msk iskallt vatten
Fyllning:
2 dl riven ost
2 dl strimlad skinka
4 ägg
4 dl mjölk
salt och malen svartpeppar
1. Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare och kör på full fart i 5–6 sekunder. Häll i det kalla vattnet och kör tills det blir en degboll. Ta upp degen och lägg i en plastpåse, låt den vila i kylskåp i 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200° och smörj en pajform. Kavla ut degen och tryck ut den i formen, förgrädda pajskalet i 10–15 minuter.
3. Lägg i strimlad skinka och riven ost. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och svartpeppar. Häll blandningen över osten och skinkan och grädda pajen i ca 40 minuter, tills äggen har stelnat.
Jag skippade dock de där med att använda matberedare, de går ju lika bra att knåda för hand... O så sket jag i kylskåpet. Dock inte bokstavligen, moahaha! Degen fick kanske stå i kylen en kvart, ist för en timme, vilket oxå funkade bra...
Enjoy!