Valborg.

Full aktivitet i magen idag. Skönt!

Nu ikväll har vi "firat valborg" med Martin o Linnea o grillat. GÖTT! Efter maten gick vi ut till brasan o kikade. Devin va imponerad o satt o pekade på elden o gjorde sina marsvinsljud :) Sötis! Efter en stund vid brasan kom öven Martin o Linneas barn o kollade med oss.

Mina fina killar vid brasan! <3

När vi tröttnade o skulle gå hem igen följde Tova med oss hem (Devins blivande mö, även M o L's dotter) Hon skulle egentligen ha sovit hos sin farmor, men ville såklart hellre med oss ;) Fikade lite, o sen vart dom tvugna att åka o hämta Johanna, för hon ville inte vara hos deras farmor utan Tova. Känner igen de där...

Lugn o trevlig kväll. Har nog dock gått för mycke, så de lär väl straffa sej imorrn kan jag tänka mej :S Den som lever får se...

Nu väntar sängen. Älskade sängen! ♥

Förlossningen...

Hej och ursäkta den hemskt dåliga uppdateringen. Igår va en hektisk dag. Vi va o lunchade med Tims kusin en stund. Jättetrevligt! O efter de tog vi en kaffe. Sen fick Tim något ryck att vi skulle åka till Borlänge o handla en grej till bilen. Så de gjorde vi...

Efter de gick vi på kupolen en stund o kikade efter något att sätta på lillebror när han kommer till världen. Hittade en body jag gillade efter många om o men. Även en matchande liten mysse. Han kommer bli söt. Bild kommer.

På vägen hem fick Tim ytterligare ett ryck o kom på att eftersom vi ändå va "in town" så kunde vi åka o hälsa på hans kompis Tommy. Och så fick de bli. Vi vände. Haha!

På vägen hem slog de mej att jag knappt känt lillebror röra på sej alls. Under hela dagen. Skumt! Han är annars en väldigt livlig bebis. Så vi åkte hem, ringde förlossningen, åkte o lämnade Devin hos barnvakt, o drog upp till Falun. Till förlossningen.

Prick klockan 00 kom vi dit. Så fort en BM hade känt o klämt på magen började lillebror böka runt som aldrig förr. Typisk, men ack så skönt att veta att han lever o mår bra. Fick ligga o göra en CTG kurva i nästan en timme. Lillebror va väldigt aktiv, så dom fick ingen riktig koll på hans hjärtljud. Sen kollade dom med ett UL hur mycke fostervatten som fanns. Jag antar att de va bra!? Och så kollade dom även hur han låg. Den BM vi hade tordde att han hade vänt sej, o låg med huvudet ner, medan jag sa att han inte gjorde de. Läkaren letade, o letade, o letade efter huvudet. Men hittade det inte! Haha!!! Har huvudet trillat av nu oxå, frågade jag. Näe, det hade de troligen inte gjort, utan låg inbäddat under mitt högra revben, så de syntes inte på deras dåliga UL apparat. (dom har bättre på dagarna)

Sen gick läkaren ut o skulle fundera om vi skulle ligga kvar där över natten, i väntan på att våran ordinarie doktor skulle börja jobba, så hon fick göra ett till UL. Varför vet jag inte riktigt tyvärr. Men efter typ 20 minuter kom hon in igen på rummet o sa att vi fick åka hem, o att hon skulle prata med våran läkare imorrn. Och om de va så att hon tyckte att vi behövde komma tidigare (har en tid på torsdag annars) på UL så skulle dom ringa.

Jätteskönt att han mår bra, o att allt verkade vara som de ska. Men ändå kan man inte låta bli att tänka, o bli orolig. Läkaren va ju oxå orolig. Men för vad? De vet jag inte. Hon vill väl inte skrämma i onödan I guess... Får se om lillebror är som vanligt idag. Hope so. Annars skulle vi ringa direkt iaf.

Så nu är de bara att vänta tills torsdag... Drygt. Jag kommer bli så glad när allt är över.

Sömn, va e de?

Inatt va ingen lätt natt. Devin började krångla vid 2, o fortsatte tills han vaknade o skulle upp. Klockan 6. Perfa! Är nådigt skittrött idag kan man säga...

Undrar vad man ska hitta på en dag som denna? Tim ska in till the city o fika med sin kusin. Kanske hänger på dom.... Får se om jga tar mej ur sängen först o främst...

Önska mej lycka till iaf!

Inget att säga?!

Jag har inte så mycke att säga idag. Skumt... Dietisten vi träffade idag va virrig, o gav oss inte särskillt bra tips. Mest saker vi redan visste. Typ läs alltid på förpackningarna. Yeah! Smart tant!

Sen tog vi en kaffe med Fia (pappas sambo). Sen kaffe med moster o min kryck-kompis. Väry najs.

Nu ikväll har jag planterat om några stackars blommor här hemma. That's it. Sköööönt.

Undrar om man kanske skulle ta o lägga sej?
Jag tror jag har världens snyggaste sov-frilla. Check it out!

Milis?


Sideshow Bob?

Förvirrande lika...

Har finbesök...

Fick lite finbesök nyss...

Java.

En krymplings dag.


Solen kom fram ändå... :)

Annars har jag inte gjort något särkillt idag. Glidit runt hemma på mina kryckor. Har asont nu o tar mej inte fram speciellt smidigt eller fort. Så jag gör så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. Bekvämt. Eller nödvändigt. I dunno... Jag följde iaf med Tim när han hämtade Devin efter jobbet. Skönt o träffa lite folk iaf! O Mai o Leif är ju inte helt otrevliga heller.

Imorron bitti ska vi till dietisten med Devin. Skönt o få lite tips o trix kring maten. Sen ska vi åka förbi min moster en sväng.

Nu: Desperate housewives!

O Eriika m.fl: Chokladkakan va himla awesome! Den godaste tror jag t.o.m ;)

Home alone...

De är tyst här hemma. Tim jobbar, o Devin är hos Mai. Jag är alltså helt ensam i huset (om man inte räknar med djuren då) Så... Vad gör man när man är ensam hemma? Jag har glömt bort hur man gör? Känns som de va något år sen sist...

Hoppa i sängen?
Äta chips som lunch?
Äta glass direkt ur paketet?
Springa runt naken o sjunga?

Fler förslag?

Just nu ska jag iaf försöka stappla mej ut i solen o dricka en kopp kaffe...
(och SJÄLVKLART försvann solen i skrivande stund, great!)

...

Idag är det 4 månader sen jag träffade Marie sist.

Jag tror inte jag vill eller behöver säga mer.


Underligt.

Ohh la la!

Jag har nått som inte du har... (tror jag) NOOOOM!

Fönstershoppar!

Om man, som jag, inte har så mycke för sej om dagarna så kan man ju alltid fönstershoppa lite. Sagt o gjort så är de just de jag pysslat med den senaste (?) timmen. Kanske mer. Haha! Ellos är ju roligt att kika på, o där har jag alltid massa rabatter o skit oxå...

Nu är ju bara problemet att jag vill klicka på knappen där de står "beställ". Haha! Får jag de, snälla tomten?

Näe!

Men jag drömmer vidare iaf ;) Man ska aldrig sluta drömma!


Finbesök!

Imorse vart jag väckt av min lur. De va Cattis som ringde o ville kika ut. Så de va bara att studsa ur sängen (haha) o vakna till. Jättekul o träffa henne igen! De är ju 4 månader sen vi sist sågs :/ Vi fikade kaffe o cup o tog igen lite allt möjligt. O Devin skulle ju såklart vara med o synas hela tiden. Soetnos! Cattis åkte nyss hem iaf, då hon o Anton skulle käka mat hos hennes farmor idag... De måste vara jobbigt att behöva stressa runt o träffa alla på så kort tid när man väl är hemma. Men men. I början av juni kommer hon tillbaka :D O då kanske hon får träffa lillebror oxå.

Vad som händer senare idag har jag ingen aning om. Jag vill göra något roligt. Lättare sagt än gjort tror jag. Men något borde de ju finnas att göra... We'll se...

Nu ska jag leka lite med min goa son. Hujj!

Lösenordsskyddat inlägg.

Förbjudna ord.

Vecka 35.

Du är på dag 239 av 280. (85,4%)
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 5 jun 2010
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

Hoho! Här går de undan! Inte långt kvar nu. Men ändå alldeles för lång tid kvar såklart. Tänk att man aldrig är nöjd :p Tänkte på en sak inatt... Jag HATAR att vara gravid. Jag hatar den här graviditeten (ja, jag tror man får göra de) Och jag vill inget hellre än att få ut den lilla krabaten i magen. Men ändå känner jag att jag inte är redo att bli tvåbarnsmamma. Konstigt. Hur kan de vara så? Kan man bli redo för något sånt, eller kommer de efterhand? I dunno... Men de blir nog bra i slutändan.

De här med förlossning är något jag nästan slutat tänka på. Alltså en naturlig. De finns inte längre i mitt huvud. Lillebror ligger kvar med rumpan ner, o så kommer han säkert att ligga om 1,5 vecka oxå (då vi ska på UL igen) Så då blir de bestämt om snitt. De är de jag är inställd på, de är så jag vill ha de. Så därför ödslar jag ingen energi på att fundera kring någon naturlig förlossning. Punkt slut. (även om jag är livrädd att han ska vända sej)

Namn då... Haha! Jani... De KAN vara så att vi kommit på vad han ska heta. Spännande va, alla skvallerkärringar där ute som läser? Vi har iaf ett namn, bara ett, precis som förra gången, som vi är överens om. Skönt att åtminstonde ha ett namn känner jag, haha! Vi har ju haft några månader på oss att fundera nu. Ett poäng till oss. Och nej, jag tänker inte skriva ut namnet här. De kommer nog att märkas vad han får för namn.

Mmm. De är en lite bitter Milis idag, som kanske märks i tonen på inlägget. Men de tar vi någon annanstans. I en annan kanal.


Milis o mage.

Massa ord.

Näe, jag har inte haft tid att skriva idag heller. Fy på mej! Fullt upp hela tiden. Fast så är de väl egentligen inte? Jag tror helt enkelt att jag inte har så mycke att bidra med i bloggen just nu bara...

Här är allt same old. Jag går som ett retard. På kryckor. Tims 88 årige farfar har bättre fysik än mej. I'm lovin' it! Devin språkar o är en glad fis. Tim är hemma o tar hand om oss. Goda vänner finns. Livet är nog egentligen rätt bra. Tror jag. Allt är relativt.

Jag försöker iaf att ta de lugnt om dagarna. Men de känns som att jag misslyckas katastrofalt. Jag vill så mycke mer än jag klarar av. Envis. Dum o envis.

Nu ska jag lägga mej iaf, efter en lång, men bra dag... Tim sover nog redan. Imorrn väntar nya (icke)äventyr. Får se om jag får träffa käraste Cattis. Hoppas!!!

Devin idag. Han försökte få plats på sin gåvagn :)

Singlar till våren?

Tim säger att han vill vara tillsammans med mej heeeela sommaren! Mitt hjärta gör en volt. Haha! O sen kommer vi vara tillsammans ändå under vintern, för då vill man ändå inte vara singel.

Visst är han gullig?

"Alla" vi känner, som man tror ska vara tillsammans tills dom blir gamla o grå, gör slut. Därav denna mysiga disktution. Haha!

Heja Tim o Milis! ♥

Hej hej!

Jag lever! Och jag uppdaterar er imorrn! Puss på er!

Today!

Nu ni, kära vänner (och ovänner?). Idag är en ganska bra dag. Jag har nämligen fått kryckor! Halleluja! Så nu ska jag bara lära mej att gå på dom oxå, haha! Men de ska väl gå bra...

Annars har Devin lekt med Lucas (o jag med Ellie då...) Diskuterat dagisfusk o bebisnamn. Mye intressant de där... Handlat lite nyttosaker har vi oxå gjort. Och tagit en kaffe med Lena o Astrid.

Har nyss färget håret, o ska nog snart sektionera det inför nya håret (som FORTF. inte blivit isatt) Men imorrn ska jag nog in till Lena, på salongen o få dom isatta. Yeeeeees booooox!

Nu ska jag dricka en klunk kaffe. Hej!

Nej nu!!

Möttes av något riktigt otrevligt nyss när jag loggade in på fejjan! Vaffan Linnea!! :'(


Nu ska jag gå o gråta lite.
Ursäkta mej!

Pucko på hjul.



Åhh, HEJ vad de går!


Hej alla glada!

Idag är jag på lite bättre humör. Lillebror hade inte vänt sej, o min BM trodde inte han skulle göra de heller. Skönt att höra! :) Allt annat verkade oxå bra... NÖJD!

Efter besöket på MVC drog vi vidare till Falu lasarett. Devins tur denna gång. Han fick en remiss dit igår av en annan läkare vi träffade igår, om Devins eksem. Dom försvann ju nästan helt, men har nu börjat komma tillbaks lite, så dom ville kolla upp det lite extra. Vilket dom gjorde, o så fick vi en ännu starkare salva än den vi redan har. Stackars Devins händer :/ Men nu ska dom väl bli bra igen iaf...

Ikväll ska vi grilla med Mickis. Mats o Frida kanske oxå kommer o joinar oss (hoppas!) De skulle vara kul. O så ska jag tvinha någon stackare att sektionera mitt hår, så jag kan börja fläta i dreadsen ikväll eller imorrn förmiddag. Så får Lena göra de jag inte får i själv i nacken. Good plan Milis! ;)

Hej hej!

(om någon saknar bilder så kan jag informera om att jag har tappat bort USB sladden till mobilen. Bilder kommer någon dag snart)

Tusan!

Fan! Jag tror att lillebror håller på o vända sej. Han försöker iaf... De gör ont, o känns fysiskt omöjligt. Än så länge har han bara kommit halvvägs, men de är illa nog.

Skitdag!

EmoMilis.

Varför ska jag utsätta mina stackars öron för kents underbara musik? Eller jag kanska ska omformulera mej lite... Varför lyssar jag på fel sorts kentlåtar? Man blir ju bara att tänka. Tänka på fel sätt dessutom. De finns ju låtar jag blir glad av, men ändå lyssnar jag på dom som tillhör en annan kategori. Dom som betyder något. Dom som känns.

Så som "Önskar att någon" träffar rakt i hjärtat. Även "Bas riff".

Låt mej citera kära vänner:

"Och jag har ledsnat på att vänta
ärligt talat jag är trött
Du är TV-ögd, förändrad
du är gråtmild du ser rött

Jag har ledsnat på att vänta
på dom ständiga problemen med sömn
Behöver nån som behöver mej"

***

"På vägarna i natt
så jagar vi ifatt
Med karta & kompass
ingen vila, ingen rast

Vad som än har gjort mig elak, feg
Vad som än har hänt, är allt mitt fel
Vad som än har gjort dig vänlig, ren
Allting är försent

På vägarna i natt
kan jag hålla mig för skratt
Mitt leende som sköld
mot tårarna som föll"

Varför utsätta sej själv för detta?
I dunno... EmoMilis.

Opps Tim did it again!

Nyss i vardagsrummet:
Tim: Ta kort på mej nu så jag får se hur liten den är!
Mickis (hans syster): Haha, okej!
-klick-
-Tim får se kortet-
Tim: Jag tycker att den känns stor, men den är nog fan bra liten!

JAG DÖÖÖÖÖÖR!!! XD

Tim pratar om hans nya minicykel som han lärt sej cykla på idag...

Trööök sööööndag!

Egentligen har veckordagar slutat betyda något för mej. Varje dag känns liksom lite lika nu när Tim går hemma... De blir aldrig någon riktig helg. Men lik förbannat så är söndagar alltid lika tråkiga. Varför?? Idag va de ju tänkt att pappa o Line skulle komma på äta lunch med oss, men dom fick tyvärr stanna hemma idag. Line hade hostat hela natten o hade feber. Tråkigt! :/ O så skulle Lena hjälpa mej med håret, men jag har inte hört nå från henne idag. Så de verkar inte bli av heller...

Men ikväll kommer Mickis hit o leker iaf :D (hoppas jag!!!) De är ju alltid något! ;)

Nu ska vi brumma iväg hemifrån en sväng iaf. Mjölken är slut...

Trevlig lördag!

Idag har la familia varit o grattat/hälsat på min moster o hennes karl. Tomas fyllde 40 år förra helgen, men va då nyopererad o inlagd på sjukhus, så vi fick gratta honom idag ist :) Mucho trevligt att umgås med dom där två, som vanligt. Devin gick runt o slet i allt där tror jag, o ibland även utan att hålla i sej i saker. Så de tar sej ;) Tomas verkar må bra efter operationen iaf, o går redan nu mycke bättre än tidigare (han har fått en ny höftkula). Fan!! Vi som skulle bi LA Maffia på kryckor! Där sprak den idén oxå, too bad! ;)

När vi kom hem fick vi besök av Niclas, Ellie o Lucas. Also väry najs! Devin o Lucas lekte för fullt. Så roligt att se när dom små liven leker :D O mitt i allt grillade vi även, så nu sitter jag i soffan, proppmätt o nöjd. Småkikar lite på Millenium trilogin som går på ettan. Väldigt bra, mycke bättre än filmerna, då de är med mer, som inte visas i filmerna men som finns i böckerna.

Nu ska jag läsa lite andra bloggar o hår-nörda mej. Imorrn kommer pappa o Line på lunch :)

Traderaköp.

Idag fick jag (vi) något ryck o tyckte de va dags att plantera grejs. Så vi letade fram våran bunt med fröpåsar, tog fram jorden o tog på oss våran gröna fingrar. Men tror ni några av fröna va fräsha eller? Näe!! Haha! Vi hade t.o.m vissa fröer som va bäst före 2005. Inte illa! (joo, mycke illa!!) Vi hittade iaf någon chilisort att sätta. Chayenne tror jag de va...

Men som tur är finns ju tradera. Älskade tradera! Jag hittade massa fina solrosor som jag budade på, o så hittade vi lite fler chilisorter. Fråga mej inte varför vi ska plantera just chili, men jag tror att de är något som ligger i släkten... Anyway. Hittade en ganska intressant sort... Penispeppar!! XD Sånna måste vi ju bara ha! O så ska man helst bjuda någon pryd människa man känner. (känner vi ens pryda människor?) KALAS!!

Lovely!

50 dagar?

Idag är de 50 dagar kvar till BF kom jag på för en stund sen... 50 dagar kvar till sommarn. 5:e juni. De känns väldigt långt bort, men ändå så nära. Skumt! De är ju bara typ 1,5 månader. Ingenting ju... Och imorrn går jag in i vecka 34. O tänk om de blir ett snitt, då tar dom ju ut bebisen lite tidigare (oftast) typ 10-14 dagar eller något sånt tror jag. Då blir ju de i vecka 38, vilket är om bara 4 veckor. 4 veckor är ju ingenting. Verkligen! Meeeen igen... Sån tur har inte jag. De är jag 99,9% säker på. Jag kommer få flåsa på i 42,5 veckor, som sist ;) O de hela kommer att sluta med att jag ligger o föder barn på min födelsedag, som är 2 veckor efter BF.

Ja. Så blir de nog...

Opublicerad o bortglömd magbild från vecka 30(?) kanske...

Keep on walking...

Devin har ju tagit en liten paus i sitt lära-gåande... Men idag på eftermiddagen verkar han har fått upp intresset igen :) Nu går han mest hela tiden. Alltså han går o håller i sej i väggar o skåp o sånt, men genar o tar några steg titt som tätt. Härligt! Får hoppas de håller i sej nu, så han lär sej nångång. De vore skönt om han kunde gå när lilebror kommer.

Näe, plikten väntar. Hej!

Tattoo thoughts...

Jag grymt sugen på att tatuera mej. Har varit de i något år nu. Jag hann ju tyvärr bara med två nya tatueringar mellan graviditeterna (vilket suger!!) Men efter den här gången ska (BORDE) de väl vara lugnt?! Jag vet ju helt klart en ny tatuering som ska printas på. Lillebrors namn, ovanför höger armveck, så som jag har med Devin, fast Devin sitter på vänster då... De är något jag pratat om sen jag gjorde "Devin", att jag ska ha vårat andra barns namn på andra sidan.

Men sen då?

Jo! Jag är skitsugen på en fot-tatuering. Något snirkligt o fint. Kanske något som involverar fjärilar? Eller cherryblossoms kanske? Mjaa... Något på foten ska de ju bli iaf, är de tänkt. Men hur smart är de att tatuera foten på sommarn liksom? De låter dumt i mina öron. Meeen å andra sidan kan de ju bli en pissig sommar med en massa regn. O regnar de är de ju lugnt. Då har man ju typ skor o strumpor på sej.

Näe. Man kanske borde skissa upp något skoj? De kan ju bli en pissig sommar...

Saker bara en mamma kan glädjas av.

Jag kan inte låta bli o le o bara tänka "ÅHH, vad jag älskar den där ungen!", när jag ser Devin sitter o ropar ho ho i en ljuslykta. Han är nöjd, o jag är nöjd.

Tur vi är lättroade.

De måste vara en av dom bästa sakerna med att vara mamma. Dom där söta, små sakerna

Surt sa räfven!

Kikade nyss in på min blogg, för att kolla hur många dagar de är kvar till BF. (51 dagar va de...) O märker då att mitt inlägg jag skrev igårkväll inte syntes till! Jävligt irriterande! De är inte första gången blogg inte har publicerat ett inlägg för mej. Ett tag va jag tvungen att skriva ett inlägg, publicera de (men de syntes inte), gå in på inlägget igen o publicera de IGEN för att de skulle komma fram. Surt! Jaja. Nu syns de iaf...

Nu ska jag, Tim o Dev skjutsa in svärmor till stan en sväng, o sen ska vi åka på roadtrip till Säter o kolla på fiskar :) Skoj! I better hurry!

Skriver mer sen! Puss hajj!

Tillväxt UL 2.

Idag va vi på tillväxt ultraljud, nummer två. De gick jättebra. O med bra menar jag alltså inga nya krusseduller eller överraskningar. Skönt med andra ord. Han växte på som han skulle o vägde ca 2050 gram, o följde sin kurva bra. Tror de bara vart en avvikelse på -6% eller något sånt. Helt okej! O de "bästaste" av allt, han låg kvar i säte. Våran lilla rumpbebis ;) Nu har han alltså trotsat de flesta odds igen... Första va ju att de bara är 1 av 700 som föds med spalt, o nu att han ligger i säte, vilket bara 3-4% gör, ist för att lägga sej med huvudet ner. De kommer bli (ÄR) en mycke speciell kille de där <3

Vi ska tillbaks till Falun igen om 3 veckor för ett till UL, o jag antar att de då blir bestämt om snitt. Något vändningsförsök slapp jag göra iaf :) De tackar jag för!!

Nu ska vi till Lena o grilla lite, o Tim ska klippa sej...

Hej!

4-års panik!?

Imorron är ingen vanlig dag. För de är dagen då resten av mitt liv började, för 4 år sen. Dagen det blev jag o Tim :) Jätttekul, men vaddå? Vad gör man liksom? Vi ska till Falu lasarett. Inte speciellt romantiskt eller något... Stressa kommer vi säkert oxå att göra. Devin ska vara hos Tims "plastmamma", Mai. Så vi är ju lite barnlediga iaf. De är ju ett plus. Men vad gör man? Jag har inte planerat något, då jag tänkte att de är väl inget att fira, vi brukar inte göra speciella saker på "våra dagar". För de är de väl inte egentligen? Eller är de speciellt? Jo, de borde ju firas tycker jag. Men hur då? Omständigheterna kunde ju ha varit liiite bättre känns de som. Vi lever t.ex på 80% av Tims lön just nu, o jag är helt utan pengar, vilket är rent skit, så pengarna flödar ju heller inte direkt...

Så vad gör man på sin årsdag som knappt tar någon tid eller kostar något, men samtidigt skulle vara som lite extra piff i kärlekslivet? (säg inte sexa, för då spyr jag!! Eller nått..)

Kanske frukost på sängen iaf? Mmm. De är en början...

Årets första mjukglass!

Om den va god? Ehm.... Svar: JA!


Hey!

Idag kommer Zelda hit o hälsar på en sväng. Skoj skoj! Skönt för henne att få springa lite löst :)

Nu ska vi in till stan en snabbis o lämna in ett däck på "omfälgning" (i brist på bättre ord) Ni fattar...

Huj!

Kvällsfika <3

Ursäkta att jag skriver så mycke idag. Eller hur jag nu ska uttrycka mej... Jag har helt enkelt haft mycke att säga idag. Deal with it ;)

Fast nu tänkte jag iofs bara skriva att hela familjen tog en kvällsfika i solen o hade de mysigt. Jag o Tim drack kaffe o åt upp sista biten av kakan från igår, o Devin åt digestivekex. Mys! ♥

Jag älsar min lilla familj så massa massa mycke! ♥

Milis halloncheesecake!

Här kommer då receptet på cheesecake som jag knåpade ihop igår. Enjoy! :)

Milis halloncheesecake
Botten:
12 degestivekex
75g smör
Fyllning:
3 ägg
1 ask färskost (typ philadelphia 200g)
1,5 dl kesella
1 dl florsocker
3/4 dl hallonsylt
Ovanpå:
1/2 dl hallonsylt
En näve färska/frysta hallon
Gör så här:
Krossa kexen. Smält smöret och blanda ner det till en smulig röra.
Tryck smulorna tunt i en form med löstagbar kant.
Grädda cirka 10 minuter på 200 grader.
Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och grädda i ca 25 minuter.
Ta ut och låt svalna helt. Bred på sylt och dekorera med hallon.
Servera väl kyld!


Ursäkta lite halvtaskig bild, men jag fick bara en bild på den sista snutten ;) Resten gick åt ganska fort.

Fina dagar...

Jiises vilken fin dag de har varit (är) idag! Man har ju kunnat gått ut i bara tröja, o ändå inte frysit. De gillas! Idag har vi fikat (käkat glass) med Maria en sväng, o kikat runt i några affärer på stan. Sen åkte jag vidare till kuratorn, vilket sög. Hon satt tyst. Jag satt tyst. Givande... Not! Jaja. Jag går då inte dit igen iaf.

Stötte på en fjäril när jag kom hem. Våååååår! :D

Funderar på om jag ska våga mej på en liten promenad såhär på kvällskvisten. Vi får se...

Håll utkik efter cheesecake-receptet ikväll ;)

Devins rum.

Tänkte bara lägga upp en bild på hur den sista väggen i Devins rum blev.
Kameran återger dock inte färgen så bra :/ Väggen ska vara mer limegrön.

Sunny day!

Nuuuu har jag satt ner arslet igen. De har vaerkligen varit full fart hela dagen. Skoj :)

Tommy o Lillevi va här på eftermiddagen. Dom hade med sej äppelpaj o en present till Devin. NOM! (inte presenten då...) ;) Efter finbesöket åkte vi o hämtade Devin, som sken upp som en sol när han fick syn på oss. Jättekul o se :D Sen satt vi o fikade o tjålade lite med la familia. Tror min cheesecake fick godkänt. Jag gjorde ett eget recept nämligen, för jag hittade inget recept som "föll mej i smaken". Hojta om någon vill ha recept så lägger jag upp de.

Åkte förbi Johan o Lena med lite kaka oxå på hemvägen. Någon va ju tvungen att käka upp den... Dom brukar alltid vara mina testkaniner ;)

Devin slocknade så fort vi kom hem. Stackarn va skittrött o hade bara sovit 50 minuter på hela dagen, o vaknade strax innan 6. :S Inte konstigt att han va trött...

Imorrn blir de kära kuratorn. Skriver nog någon rad då. Nu ska jag HD:a lite!

Ha en bra kväll!

Hurry curry!

Halloj!
Igår kväll va en trevlig kväll. God mat o gott sällskap. Linnea är kanske världens mest störda människa kom jag fram till. Dock sådär underbart störd så man ibland skrattar så man pissar på sej. Tack för den televerket!

Idag har vi bara tagit de lugnt. Ätit frukost i luuuugn o ro (vilket inte händer spec. ofta här) Nybakta vitlöksbaguetter o risifrutti. :) Mmmm! Sen drog vi till Johan o Lena en sväng på kaffe i solen, där även Snodden o Ellie va. Härligt o sitta ute i solen o snacka skit o dricka lite äckligt kaffe. De är något man borde göra varje dag...

Nu ska jag baka en cheesecake att ta med till min käre far. Och om en stund kommer Tommy o Lillevi hit o hälsar på. Sen drar vi o hämtar våran guldklimp.

Full fart! ;)

Just chillin'...

Yes! Har precis mellanlandat här hemma en snabbis. Vi har varit hos pappa o lämnat Devin tidigare på eftermiddagen. Superskönt med lite avlastning faktiskt, även om Devin inte är särskillt problematisk att ha o göra med...

Efter de tog vi en mysfika på Engel o käkade glass :) Skönt o bara kunna sitta i lugn o ro o fika för sej själv...




Ska dra till Martin o Linnea o grilla lite nu. Skriver mer sen. Hujj!

Random bilder...

Här kommer lite ramdom blier från dagen... Har inget vettigt att skriva ;)

Magen i vecka 32, 31+6. Går in i vecka 33 imorrn :)


Tim började äntligen måla den gröna väggen! :D


Sötgöte satt o kollade på o käkade kex.


Om man får tråkigt på toa kan man ju ta kort på fönstret... Hmm!


Ze shoes! <3


Imorron är vi barnlediga, Devin ska sova hos sin morfar o extra mormor. Ska bli skönt att få vara lite själva. Fast vi blir väl inte själva egentligen kan jag tänka mej, men utan barn iaf. Ja, som de heter, barnlediga ;) Mys! Förhoppningsvis har jag något vettigare att skriva då!

På återskrivande!

Hoho!!!

Gissa vem som fick sina finfina converse idag? JAG! :D
(tycker dock synd om Tim som har väntat längre på sina, utan att se skymten av dom)

Trams!

Jag sitter på Hairdrobe.

Lillebror övar på karaten han fick lära sej härom dan. *AAAAAJJ*

Jag har nog snart köpt nya dreads (vinröda, som matchar min nuvarande hårfärg)

Imorrn kanske kanske kanske jag får hem mina converse.

Jag har grymt ont i revbenen. *lilleeeebrooooor*

Imorrn blir jag själv hemma en stund. Undrar när de hände sist?

Tim kollar på antikrundan.

Jag har kommit om Micaela på Super Mario *YÄÄÄÄ*

Idag blev jag sjukskriven i ytterligare en månad.

Jag vill ha en chokladkaka.

Och träffa trevligt folk. Så som min moster, familjen Alatalo, familjen Hansson, även Karlsson eller någon annan trevlig... Listan kan egentligen göras låååååång.

Facebook suger röv!

Om mindre än en vecka är de dags för tillväxt UL nummer 2. Spännande!

Nu ska jag fortsätta HD:a.

Hej!

Still sick!

Här är vi fortfarande sjuka... Devin spydde senast imorse :/ O jag känner mej hängig o mår pyton. Hoppas inte jag oxå spyr snart. Fast jag börjar fundera på om Devins spyor kan ha att göra med hans nya mjölkfria mat. Hans stackars mage får ju bara ny mat typ, o den kanske gör revolt. I dunno... Hade vi fått blanda hans förra välling med den nya (och gröten likaså) så kanske hans mage hade tagit de hela lite bättre.

Meeeen de kan ju bara vara vanlig magsjuka, som håller i sej lite längre än vanligt...

Nu ska jag kurera mej med lite godis från mitt påskägg :)

Karatekurs?

Jag tror att någon är på tisdags karatekurs. Någon är en viss varelse som lever i min livmoder. Även känd som lillebror. Morr! Han blir verkligen starkare för varje dag som går. Kanske är de han som blir världens starkaste man år 2030? Ja, så måste de vara... Eller nya karatekid.

Får jag sova snart, käre lille hjärtebarn?

Tråkigt!

Usch vad tråkigt de är att vara ensam frisk här hemma. Tycker såklart synd om Tim o Devin, men de är ändå tråkigt att bara behöva sitta hemma o uggla. Jag vill ut o träffa folk!! Nu får dom ta o bli friska snart!

Mina sjuklingar ♥

På lördag va de tänkt att vi skulle på 40års fest, så vi fixade barnvakt tills dess tidigare idag, men den blev inställd. :/ Så nu har vi barnledigt och har inget att göra. Ganska skönt de med ;) Någon som vill umgås på lördag? Grilla eller något? Spela Yatzy? Göra partnerbyte? Ingen? Nehe...

Magsjuka... Igen...

Nu har vi magsjuka i familjen, igen. Tyckte nyss vi hade de... Tim va ju sjuk i lördags, o idag kom turen till Devin. :( Han började spy på förmiddagen, o sen dess har de kommit flytande från alla håll o kanter ur honom. Tycker att de är så tråkigt när han blir sjuk, de finns ju inte så mycke man kan göra för honom... O inte förstår han varför de kommer äcklig sörja ur hans mun heller. Hoppas han blir bättre snart!

Mickis åker hem idag, eftersom vi bara är sjuka o inte kan ses ändå. Oxå tråkigt, men jag förstår henne. Vi får åka ner till Stockholm snart o hälsa på henne.

Nu ska jag kramas med Devin (o hoppas att jag själv inte blir smittad)

Howdy!

Idag vankas de våfflor till lunch. De ska bli gott!! Synd bara att Devin inte får smaka längre :/ Känns som att han kommer missa så mycke gott här i livet. De är ju mjölk i allt känns de som... Men men. Vi får vara glada att de inte är någon värre allergi, som ägg o gluten.

Ikväll blir de nog grillning oxå. Viiilken kullinarisk dag! Wow!

Tim ligger o spelar Mario. Jag sitter o kollar på o skrattar o svär lite då o då. Vi dela på en "gubbe", o idag gör han bort sej heeela tiden, så nu får han sitta o spela själv tills han kommit lika långt som vi hade innan han dog.

Näe, köket väntar gott folk. Ha en bra eftermiddag med massa god mat ;)

Sova sova sova!

Nu blir de äntligen sängen får min del! Har setat uppe o tragglat med en Super Mario barna alldeles för länge, men nu får jag erkänna mej besegrad... Jag suger helt enkelt ;p

Imorron är en ny dag. Då ska vi grilla lite med Mickis. Mmmmmm :D Och kanske kanske kanske förhoppningsvis måla klart sista väggen i Devins rum. Lite beroende på hur Tim mår, då de är han som ska måla...

God natt!

Wiiiiii :)

Idag är en hemmadag. Tim mår fortfarande lite halvtaskigt, o Devin är astrött (av någon konstig anledning) Så vad passar bättre än att spela lite Super Mario Wii? Skitkul! Men ack så svårt, haha! Lite städning har jag oxå klämt in, trots att jag inte borde. Min kropp skriker FAN TA DEJ MILIS!! Men de kan ju inte se ut som en soptipp här hemma...

Nu ska jag nog spela vidare... Huj!

Pappas mat....

Dagen tillbringades alltså hos pappa o Fia. Mye trevligt. Hemma kunde vi inte vara iaf, för Tim har magsjuka. De är inget jag vill bli smittad av, o inte Devin heller... Så vi flydde ganska tidigt på dagen. Tråkigt för Tim bara, att behöva ligga hemma o bara vara sjuk, utan uppassning :/ Men men! Han va saknad idag iaf! <3

Hemma hos pappa lagades de mat för fulla muggar (eller fat kanske jag ska säga... Hoho) God mat. Älg entrécote, köttbullar, potatisgratäng, lax, omelett o massa annat gottit! Mmmm! :) O jag fick springa så gott de gick o jaga Devin, som skulle utforska varenda vrå av huset. O så lärde han sej att sparka sej fram med Lines åk-mockafjong. (typ en bil, som man sparkar sej fram på) Han va sååå nöjd!! O de va vi oxå ;)

Vi kom hem ganska sent, runt 20 tror jag. Så nu sitter jag o försöker ta igen mej efter dagens spring o bilturer... Äter lite från mitt påskägg. ^_^ Kollar på Millenium-serien. De blir nog en tidig kväll ikväll.

God natt!

Glad påsk!!

Glad påsk på eder alla! Nu åker jag o Devin till pappa o äter o myser.
Tim stannar hemma. Han är sjuk :(


Jakten på det perfekta påskägget!

De senaste dagarna har alltså vi i familjen varit ute o letat o handlat påskägg. Inte äggen i sej alltså, utan grejer att ge bort i äggen... Skitsvårt är de ju! De måste ju vara något som får plats i äggen, samtidigt som man inte kan spendera hur mycke pengar som helst på grejen. Tricky...

Alla påskägg :) Gissa vems som är vems? (jag fick två ^^)

Jag satsade på behövlighet o skoj. Eller något sånt. Jag gick runt, runt o runt o kliade mej i huvet. Men kom inte på en enda vettig sak att fylla Tims ägg med. Så de fick bli ett par (enligt mej) fina (lila) kalsonger ;) O så massa godis såklart. Men så va de ju de där med något lite roligare i ägget oxå. Helst hade jag vela köpt en fisk åt honom, en koi karp. Men de skulle ju bli så synd om den lilla fisken om den va tvungen att ligga i ett ägg i några dagar. Så de fick bli en koi, fast i pappersform, men i en påse (som man får fiskar i när man köper dom). Fiffigt Milis! ;) Själv fick jag ett jättefint set med armband o halsband o en ny plugg till örat, o gooooodis!! :D Devin, som inte äter godis än, fick två söta små bilar, i form av en groda o en panda, och en grön dinosaurie som man kan vrida upp så att den går. Fast han vart mest impad av själva ägget tror jag... Hihi!





Mickis kom hit tidigare ikväll oxå. We like! Så då fick hon oxå ett litet påskägg :)

Imorrn ska vi på påskmiddag hos min käre far med familj. Mmmm!
Hoppas alla får en skön påsk! ♥

Hello Ace!

Ville bara meddela er att jag färgat håret o köpt mej en keps.

Tuff osminkad är jag oxå...

Skriv ner detta i era anteckningsblock nu!

Stackars lilla plutten!

Jag har egentligen varken tid eller ork att uppdatera. MEN jag gör de ändå. För den goda sakens skull lixom... Tänkte fylla i lite från gårdagen, då vi först va till doktorn med Devin, o sen till BVC.

Hos doktorn (som hette Anders om någon undrade...) gjordes det pricktest på Devin, iom hans väldiga eksem. Han har verkligen inte sett bra ut dom senaste veckorna, stackarn. O halva nätterna har gått åt till att klia o gnälla över alla eksem. Inge roligt med andra ord. Så de va skönat att dom tog de på allvar. Det visade sej att han är allergisk mot mjölk (mjölkprotein) o katter. Katter visste vi ju typ redan, o även vissa hundraser, de va ju därför våra pälsbollar fick flytta plötsligt en (vacker) dag i början av december. Men mjölkallergin hade vi inte en susning om. Jättetråkigt att de va just mjölk, då de finns i så mycke man äter. Men skönt att vi fått reda på vad som orsakat eksemen. Vi fick även en ännu starkare salva utskriven, att ha på hans händer o ben, så nu ska de väl bli bra. (HOPPAS VI!!) Vi ska få träffa en dietist snart, så vi får veta lite mer vad Devin kan o inte kan äta.

Efter en hel förmiddag på lasarettet va de dags att göra ett besök hos BVC. Där fick vi först info om infektioner som små barn ofta utsätts för, på dagis o sånt. O sen fick alla fika, eftersom barnen i gruppen nu fyllt ett år. Men Devin kunde ju tyvärr inte äta något fika, pga den nyupptäckta allergin. Tråkigt, men jag tror inte han led något spec. av de ;) Efter fikat fick han ett-års vaccinationen. En spruta i varje ben :/ Usch! De gör lika ont i mej varje gång, tycker inte om att se honom bli "plågad" sådär. Men han tog de ganska bra ändå iaf...

På kvällen kom Martin o Linnea o barnen på besök (eller ja, Linnea va muppig o satt i bilen i typ en timme, haha) Devin lekte en liten stund med tjejerna, sen vart han mammig o trött, o däckade i min famn. Trots allt väsen från de andra barnen. Vi tror han hade fått feber då, av sprutorna. Han vaknade igen vid 12, o hade då 39,9 graders feber :/ Så de va ju inte så konstigt om han va trött o slut...

De va väl de jag hade att skriva om gårdagen. Tråkig, men informativ dag, får man väl kalla de för...

Älsklingen våran ♥

April april!!

Idag när posten kom vart jag sådär på lagomt bra humör. Fick brev från Folksam, där dom tyckte att de va helt okej av dom att HÖJA min försäkring på bilen. Bara för att jag adressändrat. Adressändrat från ett hushåll som inte ens har någon försäkring hos dom, till ett hushåll som har bil, MC, hund, villa you name it, we got it. Typ! O så skriver dom i brevet att ju fler försäkringar vi har hos dom, ju billigare blir de. Skämtar ni??

Nu är dom iaf utskällda, o jag har fått min "billiga" försäkring igen... Allt fridens!

Men så va de ju de här med min sjukskrivning. Jag är ju sjukskriven, men bara i två veckor (idioter, tror dom att jag ska bli bra på något mirakulöst sätt på två veckor? Efter 3 månader med besvär? Tss) Så idag va jag tvungen att ta tag i de oxå. Att fixa förlängd sjukskrivenhet alltså... Så jag fick prata med någon virrig tant i telefon hos vårdcentralen. Min doktor skulle ringa upp mej på tisdag. Men varför kan de vara så svårt att ringa ett snabbt samtal? Ska de behöva ta 6 dagar?? Också ganska skämtsamt...

Men de som tar priset för denna dag är den ljuvliga räkningen jag fått. Fick först en räkning på mitt läkarbesök på 125kr, vilket är precis vad jag väntat mej. MEN i kuvertet låg även en till räkning. På 313kr. Där de står "Gula taxan läkare". Vad menas med de?? Jag har inte träffat någon gul taxläkare. (han va turk, inte asiat) Jag har inte ens hund längre... Näe, men seriöst... Man blir ju lite fundersam. Ska man behöva betala 438kr för att få träffa en läkare som kan konstatera att jag har så ont att jag nästan är invalid? NEJ! Så de tog jag oxå upp med tanten på vårdcentralen. Hon sa att de va pga en lapp som min läkare hade skrivit ut o skickat hem till mej tillsammans med mitt sjukintyg. En lapp som är på två och en halv rad, där de står att jag har besvär med foglossning och inte kan ta hand om min 14 månader gamla son. VAFFAN!! För de första så är Devin 12 månader o för de andra så tycker jag de är helt orimligt att behöva betala över 100kr per skiven rad på ett jävla papper. Sjukt sjukt sjukt! O de värsta av allt är att lärkaren nämnde inte något om att de kostar 313kr att skriva den där lappen, vilket dom annars är himla noga med, enligt tanten i telefonen. Hon sa även att de va fult gjort. Ja, de är de!! Men vad hjälper de mej? Jag har fortfarande en helt värdelös lapp hemma, som de t.o.m står fel i, som jag är tvungen att betala 313kr för. De måste vara det största aprilskämtet hittills idag... Eller kanske någonsin...

Nu väntar jag bara på att den virriga tanten hos vårdcentralen ska ringa upp mej o skratta o säga: APRIL APRIL! Känn dej lurad!!

RSS 2.0