Vitchoklad cheesecake med jordgubbssås.
Tänkte dela med mej av ett recept på cheesecaken jag gjorde på nyårsafton. Riktigt god vart den, o de tyckte alla andra oxå. Smakade ganska somrigt med jordgubbssåsen :)
Du behöver:
200 g digestivekex
75 g smör
400 g philadelphiaost
250 g kesella 10%
100 g vit choklad
1 dl strösocker
3 st ägg
1 paket frysta bär (jag tog jordgubbar)
ca 3-4 msk strösocker
Cheesecake:
Värm ugnen till 175 grader.
Du behöver:
200 g digestivekex
75 g smör
400 g philadelphiaost
250 g kesella 10%
100 g vit choklad
1 dl strösocker
3 st ägg
1 paket frysta bär (jag tog jordgubbar)
ca 3-4 msk strösocker
Cheesecake:
Värm ugnen till 175 grader.
Mixa digestivekexen.
Smält smöret och blanda i kexsmulorna.
Tryck ut i rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
Tag ut formen och sänk ugnen till 150 grader.
Smält den vita chokladen över vattenbad eller på låg värme.
Vispa ihop philadelphiaosten, kesellan och sockret. Rör i chokladen och äggen i philadelphiaostsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter. Låt svalna.
(jag fick dock ha kakan inne i nästan en timme innan jag vart nöjd)
Jordgubbssås:
Koka upp de fysta bären, o mosa dom lite om du känner för de. Ha i sockret. Klart!
Låt kakan stå en stund i kylen innan servering, då blir den godast ;)

Nooooom!
Jordgubbssås:
Koka upp de fysta bären, o mosa dom lite om du känner för de. Ha i sockret. Klart!
Låt kakan stå en stund i kylen innan servering, då blir den godast ;)

Nooooom!
Kommentarer
Postat av: eriika
ba så du vet så stjäl jag det här receptet av dej :) det såg int dåligt ut nåååånstans!
Postat av: Betty
Gud så gott det låter, måste provas!
Vilka jättefina killar du har, coola namn =)
kram
Trackback