Vecka 38.

Idag (?) gick jag in i vecka 38. Sista veckan för min del? Hoppas! Nu står jag faktiskt inte ut längre. Jag har inte kunnat sova ordentligt på säkert en vecka. Det blir max 2-3 halvtaskiga timmars sömn per natt. Inte okej! Jag har sjukt ont, i hela kroppen. Och den stora magen gör att jag inte hittar något skönt sätt att sova på. Fett irri! Så nu får de gärna vara nog! Lillebror är ju färdigbakad o redo att kika ut nu... Så komsi komsi, gärna naturligt, innan onsdag. Då skulle jag bli lycklig! :) (annars tvingas du ut i vilket fall som helst, moahahaha *evil*) Kanske tar en (sista?) magbild imorrn i lägger ut. We'll see...

Om vecka 38
(lånat av blimamma.se):
Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!


Kommentarer

Skriv gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0