Vecka 37.

Jahapp! Då va man inne i vecka 37 då. Känns faktiskt som att "numren" på veckorna inte spelar någon roll längre. Numera handlar det bara om bebis är inne eller ute. Sen om det kommer ske imorrn, den 19:e (10 dagar kvar, wohoo) eller två veckor efter BF är de ju ingen som vet... Bebis är ju typ färdig o de är jag med! Kan man luuugnt säga! Lillebror vägde vid sista tillväxt UL uppskattningsvis 3200g. That's huuuughe! Uhha! Hoppas dom räknade fel där. Det gjorde dom ju med Devin iaf. Dom uppskattade att han vägde 4400g dagen innan han föddes, och vägde prick 3900g när han föddes. Så jag hoppas på en felmätning även denna graviditet. ;)

Tänk att det KAN vara 10 dagar kvar tills lillebror äntligen är här! Underbart!!
Måste... köpa... blöjor...

Såhär står de på FL om vecka 37:
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Magbild känns överflödig. Den är som den är. Ganska liten (?) Träffade en idag som trodde jag va i 6:e månaden, så jag antar att den inte är så stor... Det är även fler som sagt att magen är liten "för sin tid". Ett poäng där iaf ;)

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0