Jag skulle kunna bli något fint.

God dag! Hoppas alla haft lika fint värder som vi idag. Riktigt fint! (om man kollar ut genom ett fönster dvs...) Imorse va de dags för Devin att få gå till dagis igen. Som vi längtat!!! :D Men som vi jag frös! Barnen hade de ju varm o mysigt i sin vagn med åkpåsar o filtar o overaller. Men stackars lilla jag då? Jag hittade inte på något att använda som långkalsonger, så de fick bli mina baggyjeans. I -20 grader. Not good!!

När jag började närma mej huset efter att ha lämnat av Devin hade jag knappt nå känsel i mina lår. Jag va helt säker på att dom hade dött. Frysit ihjäl. Nu skulle jag bli tvungen att amputera bort dom, o bara gå på vaderna. O hur fult skulle inte de vara liksom?? Dom va så kalla att man skulle kunna ha gjort isskulpturer av dom, o sen använda dom på någon fancy fest som fontäner....

De vore väl något? Lårfontäner. Japp!

Mina lår?

Satan!!

Levis somnade nyss, utan några som helst problem. Lite värre är de med hans storebror...

Hans dygn har blivit helt felvänt nu när han inte varit på dagis. Imorse vaknade han strax innan 9 = Not good! Så ikväll la jag honom 20, för att han skulle vakna någorlunda tidigt. Men han ville såklart inte sova o gjorde allt för att få vara vaken. Men efter en halvtimme vart de tyst där uppe. Skööönt! Äntligen!

Men precis när jag hade lagt Levis hörde jag ett skumt ljud uppifrån... De lät som att någon dammsög, fast utan att den va på. Jag gick upp, o fick syn på en skitglad Devin, som stod med dammsugaren i högsta hugg. Faaaaaan! Rackarungen har lyckats klättra ur sängen!! Visste att den här dagen skulle komma snart...

Kunde verkligen inte låta bli att skratta lite, men sova de ska han. Så jag la ner honom igen i sin säng. Vi får väl se när han lyckas ta sej ur nästa gång. O hur många gånger per kväll jag kommer få hålla på såhär framöver.

Skitungen!

Bröderna bus!

mms_img55804 (MMS)

Bröderna bus!


Tack tack!

Dagen började bra, med en svacka vid lunch, men nu känns allt mycke bättre. Di små va så smarta att dom för en gångs skull sov middag samtidigt. De gillas!! Så nu känner jag mej pigg o redo för nya äventyr! :)

Håller på o lagar potatis o kassler, o hoppas att Devin vill äta de... Lunchen ville han då minsann inte ha, pytt i panna. Sen blir de bus för hela slanten.

Imorrn kommer mitt paket med kläder som jag beställde igår :D Får bl.a en ny jacka, väldigt efterlängtat! Har haft samma jacka nu i två år, o den jackan är min "gravidjacka". Så de va dags för en ny nu :)

Ha en bra kväll!

T O M T E !

God morgon alla frusna själar!
Här har vi -22 o snö. Mmmm! De är som de brukar vara i februari. Vilket alltså betyder att nästa månad är de mars, o sen april, o då, DÅ kommer våren, solen o allt grönt tillbaks! Håll ut!

Devin fick nyss syn på en tomte i porslin som jag tog fram igår, o snodde genast åt sej den. Han sitter o tittar o pekar på den. Jag försöker lära han att säga tomte, men resultatet varierar. Först kallade han den för tatis (potatis) o sen tuttis. Hmm... Nja, vi får öva vidare. Men han ska lära sej innan jul iaf, annars blir väl tomten ledsen...

Tomten: Ho ho ho, finns de några snälla barn här?
Devin: TATIS!!!

Mindre lyckat...

Första advent...

Redan?? Helt sjukt ju! Snart är julen förbi typ... Fast de vore väl inte helt fel de heller. Men mycke ska hinnas med innan dess. Handla klart alla julklappar, operera Levis, julbaka, julstäda (!?), sno fixa en gran o göra klart hallen. De är mina to do saker innan julen är här. Får se hur de går...

Idag är de tänkt att vi ska träffa Johan o Lena o ha lite adventsmys. Men jag vet inte... Då måste man ju ha lussekatter, o de har jag inte hunnit baka än :/ Kanske borde göra de? De är ju så förbannat gott med nybakta lussekatter!! Om de inte blir nå adventsmys åker jag nog in till stan med ungarna o går på julskyltningen. De är ju mysigt de med! :) O till Tims mamma ska vi hinna åka oxå, för de är lite av en tradition att vara hos henne på advent.

Vad ska ni göra en dag som denna?

Hej hej! Idag har jag inte haft tid o sitt...

mms_img13761 (MMS)

Hej hej! Idag har jag inte haft tid o sitta vid datorn, så de får bli ett mobilinlägg. Vi är hos Maria o Göran o ska äta lite gott :) Jag står för efterrätten, haha! Har bakat en vitchoklad/blåbärs cheesecake. Får hoppas att den blir godkänd. Kanske skriver mer ikväll. Bjuder på en bild av hallen o nya bänken o tapeterna... Ha en bra helg alla ni!


Dumma mej!

Tidigare idag när jag tog på mej mina jeans, märkte jag efter en stund att dom satt lite löst. Eller ja, de brukar dom ju göra. Men nu satt dom megalöst. Min första tanke va: Wohoo! Mitt hårda slit med kosten ger resultat! Jag gick o vägde mej. Nix pix. Bara ett halvkilo ner. De kan inte ha haft sån stor betydelse för hur mina jeans satt... Men dom åkte ju nästan ner!! Knepigt... Gick o pysslade med lite annat. O efter en stund slog de mej...
Jag hade ju inte knäppt knappen...

Ibland går inte hissen ända upp...


Såhär kul har Devin just nu. Haha! Stackar...

mms_img56200 (MMS)

Såhär kul har Devin just nu. Haha! Stackars Levis som aldrig får ha sina saker ifred! Barnen är trötta idag. Haha! Känner lite skadeglädje. Får man de? :p Skit samma. Tyck att jag är elak om ni vill... Ha en bra dag alla ni!


Sova?

Visste ni att imorse va första gången Levis sov i våran säng? Haha! Snacka om att gå baklänges. De flesta brukar väl göra tvärtom om jag inte fått de helt om bakfoten!? ;) Jaja...

De är ju ganska mysigt att sova med en bebis i famnen. Men ajajaj vad stel man är när man vankar efter att ha legat stilla som en pinne. Allt för att den lille ska få de så bra som möjligt.

Får se hur de blir inatt. Levis hostar o har sej, o vill inte riktigt somna in... Men de kanske blir bättre senare inatt om vi har tur.

Nu ska jag fortsätta kolla på Robinson, som vi varit tvunga att pausa i typ en timme ;p

Levis o Devinprat.

Levis hade fått öroninflammation igen :( Såååå trist!! Men nu kommer han iaf slippa ha ont, han fick Amimox utskrivet igen. O så fick han hostmedicin oxå. Så nu borde han sova gott inatt. Jag håller alla tummar o tår jag har!

Usch vad jag o Devin har blivit förslappade känner jag. Vi går bara runt här hemma, o gör inte ett jota :S Devin har varit på dagis en dag på hela månaden. Stackarn!! Han som älskar dagis. Men på tisdag hoppas jag han är frisk nog att gå dit igen. Idag fick han stanna hemma mest för att jag va osäker på om han va tillräckligt frisk i andras ögon. Man vill ju inte komma in på dagis med en unge som har en grön 11 under näsan ;)

Robinson ikväll då!! :D O kanske kanske kanske en bit choklad. Vi får se vad samvetet säger...
Kollar ni på Robinson? Vilken är er favorit?

Ha en bra kväll!

Död åt VC.

De tar sej, sa mordbrännarn...

Idag är de ord o inga visor som gäller. Tänkte att jag skulle bespara er på mitt gnäll (de är ju inte kul o bara läsa om tråkigheter o negativiteter), men nu kan jag faktiskt inte hålla mej!! Levis har varit förkyld ett tag nu, men inatt vart hans hosta värre. Han har sovit ungefär 1 timme sammanlagt. Jag med alltså. Han har hostat så mycke att han vaknat hela tiden...

Så strax efter 8 imorse ringde jag till vårdcentralen, bara några minuter efter att dom öppnat "telefonlinjen". Tänkte att då kanske vi får komma på en gång, o slippa vänta hela dagen. Jo, tjena! Får till svar att dom kommer ringa upp mej om drygt 1,5 TIMME!! Jag kollade på klockan både en o två gånger, för att kolla ifall de va jag som va bakom flötet. Men icke! Dom sa verkligen 9:35. De är ju helt sjukt!! Jag blir så less!

Är detta straffet för att man bor i skogen? Isf vill jag inte vara med längre! Min son behöver ju få sova! Idiotos!

Så. Nu va de ur världen! Nu kan vi börja tänka positiva tankar igen... ;)

Hahahaha!

Såhär kommer Devin snart se ut!! XD

TeleDevin!

Vaken!

Nu börjar jag vakna till! Haha! Tog ju bara 8 timmar ;) Levis sover sin andra middag nu, o Devin kollar på Teletubbies. Själv har jag precis ätit. Är riktigt nöjd över mej själv idag, maten vart så god!! Vi får väl se vad Timpen tycker när han kommer hem, för de är väl hans röst som är slutgiltig. Har lagat BBQ kyckling, ris o något jag skulle kalla för sås. Mmmm! :)

När Tim kommer hem ska jag börja försöka skruva ihop möblerna vi köpte igår. Får se hur de går. Känner på mej att de kommer vara lite krångligt. De brukar ju vara de när man köper möbler från Jysk, o den här gången kommer inte bli något undantag. Köpte nämligen sakerna "lite" billigare än normalt, o därför kan de bli lite mer krångligt att sätta ihop dom... Typ. Jaja. Jag är jätteglad för mina/"våra" nya möbler iaf, sparade nästan 1300kr oxå. Me like!! Köpte den där bänken jag visade igår, o tillhörande hatthylla.

Näe, nu får Tim ta o komma hem!! Jag vill skruva. O svära!

Sovmorgon!

Ja, inte är de då jag som tagit sovmorgon. Nix pix, de är Levis. Igen!! :O Igår sov han ju till 8:30. Sjukt! Fast inatt har han verkligen levt rövare. Först vägrade han somna igår, o skrek i nästan två timmar i sträck. Sen när jag äntligen fick lägga mej så vaknade han igen o skrek. Kl 12 fick jag sova. Men båda barnen har tyvärr turas om att hålla låda inatt, så de blev inte så mycke sömn :/ Bättre lycka nästa gång...

Levis fick feber igår. Av sprutorna skulle jag gissa på... 39,1 hade han när jag kollade. Stackarn. Så jag förstår om han sovit oroligt. Men när Devin haft feber brukar han sova som en stock, o inte säga ett pip. Fast alla barn är ju olika.

Vad händer idag? Jag vill göra en massa saker. Som att sova t ex... ;)

Puhh!

De gick jättebra på BVC. Levis grät i någon sekund efter sprutorna, sen vart de bra igen när han fick se mej ;) Sicken tur! Han väger nu 7730 gram o är 66,5 cm lång. Alltså ganska liten för att vara 6 månader. Eller ja, kort kanske. Hihi! Maria skjutsade dit mej, o Mickis va hemma med Devin. Dom bytte alltså uppgifter med varandra. Vilket vart jättebra de med. Mickis hade en rejält lugn förmiddag här hemma. Devin satt i hennes knä i soffan o kollade på Teletubbies hela tiden jag va borta. Sån tur har aldrig jag ;p

Nu väntar jag på att Tim ska komma hem, så vi kan fara till Jysk o shoppa lite. Ska köpa mej en bänk till hallen, så man kan sätta ifrån sej Devin där när man ska klä på honom. (eller om man är lat o vill sitta själv!?) Får se om de blir en ny hatthylla oxå. O spegel... Beror på vad min plånbok säger. Men bilder kommer nog inte förrän hallen är helt klar. Vilket den inte blev igår. Levis somnade 21:30, o då va jag helt slut o gick o la mej.

Bara att ta nya tag ikväll!! (efter DH såklart ;))

Puss häj!

BVC idag då...

Om en timme ska jag med Levis till BVC. Han ska få sina  månaders sprutor. Stackarn!! Men de gick bra sist, så de går nog bra nu. Han har varit med om värre saker... Har världen bästa vänner som ställer upp för mej! Mickis kommer o hämtar upp mej o Levis, medan Maria är här o tar hand om Devin. Guld värda är ni! ♥

Devin är fortfarande lite förkyld, så han ska inte till dagis idag. Får se hur de blir imorrn...

Ohh, nu kom Maria. Gotta go! :)

God morgon!

Kl 6 imorse tyckte Levis de va dags att slå upp sina stora blå. Bara att kliva upp. Men jag har iaf fått en gnaska lugn morgon. Devin sover fortfarande, helt otroligt! O Levis har nu somnat om. Tänk när man bara hade en bebis, då kunde man gå o lägga sej igen efter frukosten... Ahh, de va tider de. Men de är synd o klaga. Jag har de bra nu oxå... Lite sömnbrist har väl ingen dött av? Eller? ;)

Jag har ju iaf världens finaste pojkar! ♥

MEN... Imorse när jag skulle göra kaffe (min räddare i nöden) va jag på väg att hälla i tre skopor vällingpulver i kaffefiltret, ist för kaffe. Mumma!! De hade nog blivit en succé ;) Så kan de gå... Min moster skrev nyss på fejjan att hon va på väg att borsta tänderna med schampoo häromdan, så hon slår nog mej ;) Haha!

Idag blir nog en lugn dag. Hemma. Tim har sin första arbetsdag idag efter sjukskrivningen. Hoppas de går bra... Funderar på att försöka tapetsera klart i hallen ikväll om tid erbjuds. Då kommer bilder. De kommer bli såååå fint!!

Ha en bra dag alla kära läsare!!

Tårtor...

Känner mej slut som människa. Eller hmm... Jo, de gör jag. De senaste dagarna har jag stått i köket all min vakna tid. Har gjort 4 (!) tårtor på en vecka. De gör jag aldrig mer om! Nu vill jag inte ens se en tårta på ett bra tag ;) Men dom vart ganska lyckade iaf, vilket är huvudsaken.

I fredags firade vi Line, min yngsta lillasyster, som fyllde 4 år. Till henne gjorde jag en Hello Kitty tårta. Passade henne jättebra. I tårtan va de ljusa bottnar, fyllda med vaniljmousse o hallonmousse. (skiiitgott) Spackade den med grädde, vilket tydligen funkade finfint! O som vanligt är den täckt i sugarpaste.

Lines tårta. Lite dåligt ljus bara :/

Igår va de dags att fira Mats, Tims bror, som fyllde år tidigare i veckan. O eftersom han (liksom jag) är lite Marionördig av sej så va hans tårta ganska självklar. En Super Mario tårta! :)
Önskemålet va att fyllningen skulle vara lik deras bröllopstårta, alltså ricotta/limemousse o vit chokladmousse. Hittade dock inga bra recept för de, så jag fick koka ihop ett eget :p Men de funkade ju de oxå. Bottnarna va mörk choklad, o så spacklade jag den med chokladgrädde.




De va allt för mej for now. Skriver någon rad ikväll kanske...

ÖNH.

Idag ska Levis på återbesök hos öronläkaren. Hoppas allt ser bra ut. Men de måste de ju nästan göra, för jag har då inte märkt att han verkar ha ont iaf. Han är så glad så! En riktig solstråle har han blivit! :) Jätteskönt!

Här hemma är de lugnt o skönt. Tim o Levis sover, o Devin kollar på Teletubbies. Japp, Devin är hemma från dagis. Igen!! Han va hemma hela förra veckan, o veckan innan de oxå. I tisdags va han äntligen frisk nog att gå dit. Som han (vi) längtat! ;) Men redan igår vart han sjuk igen, o va tvungen att gå hem från dagis efter bara 1,5 timme. Han hade då lite feber o va snuvig. Trök trök trök! Varför får di små aldrig vara friska?? Jaja. Nån gång lär de väl gå över, o nån gång måste dom väl bli immuna mot alla dagis sjukdommar?

Nu ska jag baka en tårtbotten till en av helgens tårtor...

Ha de gött!

Ärenden.

Idag har jag massor att göra! Men vill jag? Nääää! Ringa tandläkare, Mvc, Bvc o så är de nog något mer jag glömt. Tapetsera hallen skulle oxå vara nyttigt. Förbereda helgens tårtor vore oxå något. Men icke!! Jag sitter här med min kopp kaffe o vägrar lämna soffan!

Visste ni att om man sover för lite så tappar man till slut närminnet? Japp, de är sant! Vetenskapligt bevisat. Men vart jag läste de har jag glömt bort.... ;)

Fars dag...

Hellou! Idag är de alltså fars dag. Pappornas dag... Men de allra bästa med dagen är väl egentligen namnsdags"barnen"? Japp. Jag har namnsdag idag... Men den kom lite i symundan. Fast de va en gullig själ som grattade mej imorse vid sexsnåret på fejjan iaf. De gjorde min morgon (o kanske dag?) ♥ En morgon som förövrigt kanske inte va så rolig. Levis vaknade kl 4, o de gjorde jag oxå alltså. O sen dess har karusellen rullat. Innan 9 imorse hade jag redan städat o bakat chocolate chip cookies. Inte illa. Tim fick sovmorgon idag. O kaffe/macka/kaka/paket på sängen... De gäller att lägga ribban högt vet ni ;)

Lite halvtaskig bild på tårtan.
Testade choklad sugarpaste för första gången idag. I like it!!


En tårta har jag även hunnit med att baka idag. En ganska god oxå. Den fick dagens besök (o vi då) sätta i sej. Martin o barnen va här på eftermiddagen, o nu ikväll kom Johan, Lena o Charlie hit o fikade. Devin vart överlycklig o hoppade jämnfota när han fick syn på Charlie. Bara en minut innan hade han stått o dragit i grinden upp till sovrummet o ville gå o lägga sej, haha!

Tapetsera hallen är något vi skulle ha gjort ikväll. Meeeen de sket sej. Johan o Co åkte hem strax innan 22, så de va ingen idé att sätta igång då.

Nu ska jag sova. Sååååå gott, så gott, så gott!!! :D Tror jag kommer somna på sista trappsteget upp typ ;)

Hoppas alla pappor har haft en jättebra dag!

Lite tankar o gnäll...

Long time no see. Eller hur är de man brukar säga?

Har de lite småjobbigt o känner inte för att skriva riktigt. Men just ju gör jag ju de, därav skrivandet...

Nu har vi iaf fått kallelsen för Levis nästa operation. Den 14:e december ska vi vara i Uppsala för inskrivning, o op görs dagen efter. Sen blir vi nog där 3 dagar efter skulle jag gissa på.

Lite smått orolig är man ju. Tiden efter förra operationen gick ju inge vidare. Första dagen hemma fick han öroninflammation plus inflammation i näsan. Sen fortsatte öroninflammationerna i en månads tid. Skitjobbigt med en bebis som inte har annat än ont!

Charmtrollet mitt!!

Den 14:e oktober vart Levis opererad igen (en månad efter första) för att ena röret i örat hade ramlat ur, o de andra satt snett, o ville inte komma ut. Så dom vart tvugna att operera ut det. Detta skedde oxå på UAS.

Men efter den operationen har allt varit som de ska (peppar peppar!!!) Levis är glad. Äntligen!! Så nu oroar ja mej för tiden efter nästa op. Är jag tokig?

Vill ju inte behöva tänka såhär! Men att han kommer att ha ont efter op är ju en självklarhet, de vet jag. Men sen då? Hoppas de blir en lugn jul iaf...


Levis ca. en månad efter läpp/näs plastiken.

Annars då? Hmm... Jani. Devin har just nu ögoninflammation, o har haft de till o från i två veckor. Trökigt! O Tim är sjukskriven, för han har gjort illa ryggen på jobbet. Han får max lyfta ett kilo = Milis får lyfta allt = Bajs!

Trötter är jag oxå. O dyngförkyld.... Listan kan göras lång... Meeeen... Nog med gnäll!

Jag gör tårtor för fullt iaf. Något jag tycker är riktigt roligt att göra! :) Ser verkligen fram mot nästa helgs tårtor.  Får se om jag orkar lägga ut bilder på dom här sen. Jag har ett riktigt roligt "jobb" iaf. Synd att jag bara jobbar på helgerna :p Men de är smällar man får ta ;) En vacker dag kanske jag har dehär som jobb på riktigt. De vore något...


Mina två senaste tårtor.

Nu ska jag dricka upp mitt (säker kalla) kaffe, o sen göra lite mousser till morgondagens fars dags tårta.

Puss på eder alla! <3

RSS 2.0